7mtb Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Siemanko, ja z zapytaniem czy w okolicach Kalisz<->Konin istnieją jakieś ciekawe grupy kolarskie. Nie chodzi mi o grupę organizującą 10/20km wycieczki wokół Kalisza czy innej miejscowości tylko coś bardziej "wymagającego" najlepiej na MTB ale mogę rozważyć ewentualnie grupę na rowerach szosowych (gdyż we wakacje mogę ową kolarkę se złożyć) Pytam gdyż za kilka miesięcy przeprowadzam się w tamte strony (dokładniej na wieś między Kaliszem a Koninem) a swoją rowerową pasję zaczerpniętą z gór chciałbym kontynuować na "nizinach".. Mam rocznikowo 16 lat i dobrą kondycję także cięższe trasy byłyby jak najbardziej ok Jeżeli chodzi o rower to aktualnie śmigam na seryjnym Kross Level A2 przystosowanym głównie do jazdy w górach.. ale we wakacje mogę złożyć sobie coś innego Jeszcze jedno, bardziej by mi na jakiejś grupie zależało gdyż "klub" będzie wiązał się zapewne z niezłymi wydatkami na które mnie nie stać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vanor Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Cześć Z tego co się orientuje to w Koninie jest jakiś klub rowerowy, może nie tyle nastawiony na sport co na turystykę. Jeżdżą tam ludzie od dzieciaków z przedszkola po emerytów, widziałem sie kilka razy z ich "peletonem" na trasie Dodatkowo jeżeli by cie interesowało, to u nas w Kole jest klub kolarski sponsorowany przez OSM i Glaspo, z tego co wiem nastawiony na szosę - jeżeli byś był jego członkiem to wszelkie wyjazdy na zawody itp. miałbyś załatwione, dodatkowo oni dawali sprzęt z tego co pamiętam, bo kiedyś jeździł w nim mój znajomy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinowozniako Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Siemanko, ja z zapytaniem czy w okolicach Kalisz<->Konin istnieją jakieś ciekawe grupy kolarskie. Nie chodzi mi o grupę organizującą 10/20km wycieczki wokół Kalisza czy innej miejscowości tylko coś bardziej "wymagającego" najlepiej na MTB ale mogę rozważyć ewentualnie grupę na rowerach szosowych (gdyż we wakacje mogę ową kolarkę se złożyć) Pytam gdyż za kilka miesięcy przeprowadzam się w tamte strony (dokładniej na wieś między Kaliszem a Koninem) a swoją rowerową pasję zaczerpniętą z gór chciałbym kontynuować na "nizinach".. Mam rocznikowo 16 lat i dobrą kondycję także cięższe trasy byłyby jak najbardziej ok Jeżeli chodzi o rower to aktualnie śmigam na seryjnym Kross Level A2 przystosowanym głównie do jazdy w górach.. ale we wakacje mogę złożyć sobie coś innego Jeszcze jedno, bardziej by mi na jakiejś grupie zależało gdyż "klub" będzie wiązał się zapewne z niezłymi wydatkami na które mnie nie stać A ta wieś jaką dokładnie nosi nazwę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7mtb Napisano 15 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 A ta wieś jaką dokładnie nosi nazwę? Słuszków Z tego co się orientuje to w Koninie jest jakiś klub rowerowy, może nie tyle nastawiony na sport co na turystykę. Jeżdżą tam ludzie od dzieciaków z przedszkola po emerytów, widziałem sie kilka razy z ich "peletonem" na trasie z dzieciakami z przedszkola i emerytami bym nie chciał jeździć, nie dotrzymałbym im tempa w Kole jest klub kolarski sponsorowany przez OSM i Glaspo, z tego co wiem nastawiony na szosę Szczerze mówiąc to po namyśle bardziej byłbym zdecydowany na jakąś "grupę" gdyż w klubie bym musiał poświęcaj strasznie dużo czasu, którego bym nie miał i w ogóle.. raczej by mi pasowało coś w stylu wycieczek raz/dwa razy na miesiąc po +100km taka turystyka "HARD" ale w ostateczności mogę rozważyć dołączenie do klubu ) chyba że pisząc "klub" to nie oznacza codziennego treningu przynajmniej 10 godzin dziennie - jeśli tak to mnie poprawcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinowozniako Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Jak przyjdą wakacje to jakąś trase będę mógł z Tobą zrobić. Jestem z Kalisza.więc te 25 km będę musiał dojechać ale w lato nie ma problemu. Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vanor Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 7mtb to o tym tempie to mam rozumieć jako żart? ale co do klubu, to chodziło mi to to że ludzie ze wszystkich przedziałów wiekowych tam jeżdżą co do klubu to fakt, naprawdę sporo czasu trzeba na to poświęcić, jeżeli chce się być w ekipie takie wycieczki, o jakich ty piszesz to ja sam, ewentualnie z jakimś znajomym organizuję w te wakacje, o ile dopniemy budżet, i w zależności od jego wysokości to jedziemy albo nad morze na szlak R-10, albo Mazury, albo lecimy gdzieś w góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathiu Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Cięższy teren powiadasz?Jeśli tak to proponuję skontaktować się z kolegą Jasińskim, jestem pewien, że będziesz miał wrażeń pod dostatkiem https://www.facebook.com/groups/Ustawki.Kalisz.Ostrow/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Czuje sie wywołany do tablicy Można się gdzieś przejechać jasne Pisz tu lub na facebooku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7mtb Napisano 3 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 @Mathiu Dzięki za link do grupy. Podsumowując chyba właśnie tego szukałem we wakacje się przeprowadzam więc do zobaczenia na trasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateoKalisz Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 też szukam kompanów do jazdy w terenie...ostatnio przeczesałem rożdżały i szałe oraz wolicę...planuje teraz na las mórowniec się zapuścić lub ceków...ktoś chętny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathiu Napisano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Hej, jak będziesz kierował się kiedyś na Ostrów, to daj znać możemy umówić się na wspólną jazdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Mateo - my to się mieliśmy zgadać na wyjazd na ślężę i trzymam cię za słowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.