walus24 Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Witam. Na wstępie dodam, że przeglądałem forum, jednak nie pasowały mi objawy. Byłem dzisiaj z kumplami na wypadzie do lasu (błoto, woda itd). W drodze powrotnej zaliczyliśmy myjke (głównie mycie napędu, omijanie amortyzatora). Parę km przed domem chciałem wcisnąć amortyzator. Jednak było dość ciężko. Na miejscu sprawdziłem co się stało, otóż wyczułem lekki luz w lewej goleni (tam gdzie jest pokrętło od regulacji naprężenia wstępnego?). W drugiej goleni objaw nie występuje. Wracając jeszcze do ugięcia amortyzatora. W domu szło już go w miarę normalnie ugiąć, ale kiedy wracał to z jakby przerwami, jakby się zaciął. Czy wie ktoś co może być przyczyną? Amortyzator jest jeszcze na gwarancji, tylko czy jest sens wysyłać sprzęt. Jeśli jest to błahostka to wolę samemu zrobić (przy okazji czegoś się nauczyć). Za pomoc i poradę z góry dziękuję. Pozdrawiam! Waluś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Może się zatarł od syfu. Rozbierz go i wyczyść lagi, potem nasmaruj. Powinno być ok. A luzami się nie martw, bo to częsty przypadek w tak tanich uginaczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walus24 Napisano 15 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Tylko czy jest sens? Czy lepiej w takim przypadku odesłać go na gwarancję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Gwarancja tego nie obejmuję to twoja wina, w gwarancji masz napisane co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Rozbiorka tego amorka z serwisem zajmuje maks godzinke czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walus24 Napisano 15 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 I chyba tak zrobię. W tym tygodniu się za to wezmę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi