Mod Team Puklus Napisano 20 Lutego 2014 Mod Team Napisano 20 Lutego 2014 Nawet jak to zda egzamin, musisz znaleźć coś, czego nie uszkodzi gwint ośki.
wiater Napisano 20 Lutego 2014 Autor Napisano 20 Lutego 2014 Ja mam dość głupi pomysł polegający na zwiększeniu średnicy ośki. Wydaje mi sie ze masz za duże otwory w hakach, i żaden zacisk by tego nie utrzymał, koło sie przesunie do momentu styku z hakiem i już. Obkleić czy też dać jakąś tulejkę na ość w miejscu gdzie wchodzi w haki, by możliwie ciasno się osadziło. Spróbuje, ale jakby było tak jak mówisz to teroetycznie miałbym powód do reklamacji... Mocno zastanawiam się nad zmianą kół tylko musze wiedzieć czy zlikwiduje to mój problem...
Tomek21001 Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 Poszukaj w dt4you piasty z wyprzedaży z zaciskiem thru-bolt,może znajdziesz odpowiednią.Takie piasty robiło dt dla Specialized.Kołnierze mają 28mm,oś jest grubsza od standardowej.Można to mocno skręcić,gwint jest 8 albo nawet 10.
anthrax84 Napisano 21 Maja 2014 Napisano 21 Maja 2014 Witam. Dołączam się do tematu. Mam identyczny problem w nowej Rebie (przebieg 20km). Po ostrym zaciśnięciu hamulca przednie koło ucieka w lewą stronę. Ewidentnie zacisk nie trzyma - po hamowaniu widać, że ośka przesunęła się w amorze. Koła i hamulce poprzednio było zamontowane w XCR i nic takiego się nie działo. Porównując oba amory, XCR ma wyżłobienia takie jak są na wewnętrznej stronie zacisku, natomiast Reba jest gładka, tylko lakier przetarty. Zacisk skręcony na maxa. Ma ktoś jakiś pomysł jak się pozbyć tego problemu ?
stefan2810 Napisano 21 Czerwca 2014 Napisano 21 Czerwca 2014 Miałem tak samo w nowym sztywnym Mosso. Zaciskałem koło, przy hamowaniu, lub jakimś zjeździe, ostrzejszym zakręcie, koło sie przesuwało. Papierem ściernym starłem farbę w miejscy gdzie styka sie zacisk, od strony piast jak i od strony zewnętrznej. Po problemie. Koło nawet nie drgnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.