szybkilopez Napisano 16 Lutego 2014 Napisano 16 Lutego 2014 Jeżeli patrzysz tylko na lumeny, to faktycznie nie ma różnicy. To musze Cię wyprowadzić z błędu i nie patrzę tylko na lumeny ale na cenę i możliwości danej lampki. A deklarowane lumeny kto na to patrzy i wierzy w to Lampka jest na trzech xml u3 więc z jednej można uzyskać 700lm czyli 3 dadzą koło 2000lm no i to są prawdziwe dane, a jak się jeździ po drogach gdzie nie ma zupełnie światła to lepiej mieć więcej niż mniej. Lampka fajna ale na wypady w teren, a nie spokojną jazdę po asfaltach. Fakt ale raczej kolega z nią nie będzie jeździł z koszykiem do sklepu po bułki i nie szuka do tego celu.
Quii Napisano 16 Lutego 2014 Autor Napisano 16 Lutego 2014 Do tego pojemnika pasują te ogniwa unprotected ? one w ogóle mają inną wielkość ?
szybkilopez Napisano 16 Lutego 2014 Napisano 16 Lutego 2014 Tak, te ogniwa bez zabezpieczenia są ciut krótsze. Tylko trzeba zwrócić uwagę na polaryzację przy wkładaniu żeby nie było bum A tak w ogóle to od razu nie musisz kupować dodatkowych ogniw będzie przecież standardowy pakiet z lampką. Ten pojemnik to jest jako gratis i można z niego zrobić pojemniejszy pakiet jak potrzeba.
Sonix Napisano 16 Lutego 2014 Napisano 16 Lutego 2014 Tylko że lampkę tego typu można kupić za 100zł. na eBay. Więc po co przepłacać? Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalka
szybkilopez Napisano 16 Lutego 2014 Napisano 16 Lutego 2014 Tylko, że tego typu, a nie konkretnie ten model... poczytaj a po drugie jakbym handlował nimi to pewnie kupowałbym u chińczyka. Na własny użytek wolę kupić od kogoś w kraju.
Quii Napisano 16 Lutego 2014 Autor Napisano 16 Lutego 2014 No ja też nie znalazłem w tej wersji, z tą ilością lm za 100 zł. Ja na będe musiał poczekać 7-14 bo na razie wszystkie sprzedane ale decyzje podjąłem ; ) Czyli rozumiem że 4 ogniwa już będe w pakiecie z lampką tak ? ? Wiadomo jakiej firmy/pojemności ? Żeby działała na dwa ogniwa wystarczy z pojemnika po prostu dwa wyjąć ?
szybkilopez Napisano 16 Lutego 2014 Napisano 16 Lutego 2014 Zapewne BAK chińczyk lub coś podobnego. Pojemność coś 2100mAh na ogniwo. Tak, muszą być parami z prostej przyczyny jedno ogniwo ma tylko 3,7v a to jest za mało żeby zaświeciła lampka. Dokładnie w pojemniku możesz mieć 2 lub 4 i to mnie zachęciło do przetestowania tej lampki
Quii Napisano 16 Lutego 2014 Autor Napisano 16 Lutego 2014 Pewnie ciężko powiedzieć no ale spytam ; ) Na takich ogniwach uważasz że ile się pojeździ np. przy 50 % 4 godziny wyciągnie ? Aha no i jaką ładowarkę polecasz ?
szybkilopez Napisano 16 Lutego 2014 Napisano 16 Lutego 2014 Dokładnie te ogniwa od baka nie są najgorsze i przy jeździe 50% na 4 godziny starczy spokojnie, a co do ładowarek polecam tą http://udanezakupy.com.pl/ladowarka-efest-kablem-iphone-kabel-zapalniczki-p-4485.html 4 kanałowa, duży prąd ładowania. Można kupić coś tańszego, ale te tańsze mają małe prądy ładowania więc będzie ładować z 7 godzin albo i lepiej.
Quii Napisano 16 Lutego 2014 Autor Napisano 16 Lutego 2014 To na razie dzieki za pomoc w wyborze zobaczymy co z tego będzie ; ) Fajnie jakbyś napisał swoją relację jak dostaniesz lampkę i mniej więcej zerknął na czasy działania jak dasz rade sprawdzić ; )
szybkilopez Napisano 16 Lutego 2014 Napisano 16 Lutego 2014 Ok, jutro powinna dojechać to zrobię mały test
Sonix Napisano 16 Lutego 2014 Napisano 16 Lutego 2014 Na własny użytek wolę kupić od kogoś w kraju. No ok, ale ten od kogo kupujesz kupuje u Chińczyka. On tak naprawdę jest tylko pośrednikiem który nieźle na tym wychodzi. Oczywiście wybór zawsze należy do kupującego gdzie za ile i co chce sobie kupić.
Quii Napisano 18 Lutego 2014 Autor Napisano 18 Lutego 2014 Jak dojdzie/doszła to napisz jak się sprawuje ten oring jako uchwyt, wiesz może na jakiej sile świeci w strobo ? I ogólnie naskrob jak się sprawuje lampka ; )
szybkilopez Napisano 18 Lutego 2014 Napisano 18 Lutego 2014 Lampka dojechała no i w zestawie jest tylko głowica i pojemnik na ogniwa + gumki do mocowania jedne zdjęcie było na wyrost bo sugerowało, że jest pakiet. No nic ogniw mam także nie jest dramat, ale piszę jak jest. Nie było czasu się za dużo pobawić, ale w porównaniu do niteye b20 jest lepiej choć trzeba wyjechać gdzieś w teren i wtedy się okaże. Wrzucę parę fotek to będzie widać co i jak a teraz zwijać się trzeba do pracy.
Quii Napisano 18 Lutego 2014 Autor Napisano 18 Lutego 2014 Do mnie dojechały lampki na tył, jakiego trybu polecasz używać ? ciągłego/ tego że jedna ma ciągły i dwie migają/ czy że wszystkie migają ? Długo wytrzymuje na jednych bateryjkach ?
szybkilopez Napisano 18 Lutego 2014 Napisano 18 Lutego 2014 U mnie z tyłu zawsze migają lepiej są widoczne no i mniej baterie zużywają.
Quii Napisano 18 Lutego 2014 Autor Napisano 18 Lutego 2014 http://allegro.pl/40x-bateria-duracell-procell-lr3-aaa-r3-2020r-usa-i3974599356.html Te bateryjki się nadadzą ? Cena aż zbyt fajna ; )
zekker Napisano 18 Lutego 2014 Napisano 18 Lutego 2014 jedna ma ciągły i dwie migająIMO najlepszy kompromis między widocznością i łatwością określenia kierunku ruchu.
Sonix Napisano 18 Lutego 2014 Napisano 18 Lutego 2014 http://allegro.pl/40x-bateria-duracell-procell-lr3-aaa-r3-2020r-usa-i3974599356.html Te bateryjki się nadadzą ? Cena aż zbyt fajna ; ) Duracell zawsze były dobrej klasy więc nie powinno być z nimi żadnego problemu. No i długi czas daty ważności.
szybkilopez Napisano 18 Lutego 2014 Napisano 18 Lutego 2014 Test lampki i zdjęcia w toku póki co przechodzi małą modyfikację no i efekty są nawet bardziej niż zadawalające Powiem tylko tyle, że nowa przy maksie na mierniku w odległości półtora metra na wprost miała 1989lux teraz ma 2511 Tą różnicę widać już dobrze na oko
szybkilopez Napisano 18 Lutego 2014 Napisano 18 Lutego 2014 1. Wypolerowane osadzenie soczewek. Ciężko to szło bo jest dobra anoda, a chemicznie nie chciałem się bawić więc drobny papier ścierny i polerka 2. Wnętrze komory gdzie są diody wykleiłem białą folią refleksyjną co by się nic nie marnowało i wszystkie światło nawet odbite szło przez soczewki. 3. Chcę jeszcze zrobić odcięcie czyli dobry daszek żeby nie oślepiać, a i odbite światło będzie lepiej oświetlać drogę przed kołem.
lyndowss Napisano 18 Lutego 2014 Napisano 18 Lutego 2014 Do mnie dojechały lampki na tył, jakiego trybu polecasz używać ? ciągłego/ tego że jedna ma ciągły i dwie migają/ czy że wszystkie migają ? Długo wytrzymuje na jednych bateryjkach ? Co zamówiłeś? BRIGHT EYE tak jak mówiłeś? Polecam tryb stały, albo stały 0,5W i pulsacyjny dwie diody pomocnicze. Coś mnie trafia jak ktoś wali po oczach tymi czerwonymi mrygadełkami! Możesz spokojnie używać trybu stałego i wystarcza to na 30 godzin. W zimę może mniej i 20, ale to i tak wystarczająco. Zakup sobie ładowarkę i akumulatorki, bo zbankrutujesz.
Quii Napisano 19 Lutego 2014 Autor Napisano 19 Lutego 2014 Tak kupiłem bright eye, będę korzystal z jednej stalej i dwóch migajacych Jakie akumulatorki polecacie ? Lampka dluzej swieci na zwyklych czy aku ?
zekker Napisano 19 Lutego 2014 Napisano 19 Lutego 2014 Eneloop, ReCyko i podobne. Od zwykłych powinny dłużej, od alkalicznych niekoniecznie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.