Skocz do zawartości

[oświetlenie] przód + tył z wybranego sklepu

Quii

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jeżeli patrzysz tylko na lumeny, to faktycznie nie ma różnicy.

To musze Cię wyprowadzić z błędu i nie patrzę tylko na lumeny :) ale na cenę i możliwości danej lampki.  A deklarowane lumeny kto na to patrzy i wierzy w to ;) Lampka jest na trzech xml u3 więc z jednej można uzyskać 700lm czyli 3 dadzą koło 2000lm no i to są prawdziwe dane, a jak się jeździ po drogach gdzie nie ma zupełnie światła to lepiej mieć więcej niż mniej.

Lampka fajna ale na wypady w teren, a nie spokojną jazdę po asfaltach.
  Fakt :) ale raczej kolega z nią nie będzie jeździł z koszykiem do sklepu po bułki ;) i nie szuka do tego celu.
Napisano

Tak, te ogniwa bez zabezpieczenia są ciut krótsze. Tylko trzeba zwrócić uwagę na polaryzację przy wkładaniu żeby nie było bum ;)

A tak w ogóle to od razu nie musisz kupować dodatkowych ogniw będzie przecież standardowy pakiet z lampką. Ten pojemnik to jest jako gratis :) i można z niego zrobić pojemniejszy pakiet jak potrzeba.

Napisano

Tylko że lampkę tego typu można kupić za 100zł. na eBay. Więc po co przepłacać?

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Tylko, że tego typu, a nie konkretnie ten model... poczytaj ;)  a po drugie jakbym handlował nimi to pewnie kupowałbym u chińczyka. Na własny użytek wolę kupić od kogoś w kraju.

Napisano

No ja też nie znalazłem w tej wersji, z tą ilością lm za 100 zł. Ja na będe musiał poczekać 7-14 bo na razie wszystkie sprzedane ale decyzje podjąłem ;  ) 

Czyli rozumiem że 4 ogniwa już będe w pakiecie z lampką tak ? ? Wiadomo jakiej firmy/pojemności ? 

Żeby działała na dwa ogniwa wystarczy z pojemnika po prostu dwa wyjąć ? 

Napisano

Zapewne BAK  chińczyk lub coś podobnego. Pojemność coś 2100mAh na ogniwo. Tak, muszą być parami z prostej przyczyny jedno ogniwo ma tylko 3,7v a to jest za mało żeby zaświeciła lampka.  Dokładnie w pojemniku możesz mieć 2 lub 4 i to mnie zachęciło do przetestowania tej lampki ;)

Napisano

Pewnie ciężko powiedzieć no ale spytam ;  ) Na takich ogniwach uważasz że ile się pojeździ np. przy 50 % 4 godziny wyciągnie ?

Aha no i jaką ładowarkę polecasz ?  

Napisano

To na razie dzieki za pomoc w wyborze zobaczymy co z tego będzie ;  )

Fajnie jakbyś napisał swoją relację jak dostaniesz lampkę i mniej więcej zerknął na czasy działania jak dasz rade sprawdzić ; ) 

Napisano

Na własny użytek wolę kupić od kogoś w kraju.

No ok, ale ten od kogo kupujesz kupuje u Chińczyka. On tak naprawdę jest tylko pośrednikiem który nieźle na tym wychodzi. Oczywiście wybór zawsze należy do kupującego gdzie za ile i co chce sobie kupić.
Napisano

Jak dojdzie/doszła to napisz jak się sprawuje ten oring jako uchwyt, wiesz może na jakiej sile świeci w strobo ? 

I ogólnie naskrob jak się sprawuje lampka ; ) 

Napisano

Lampka dojechała :) no i w zestawie jest tylko głowica i pojemnik na ogniwa + gumki do mocowania :icon_confused:  jedne zdjęcie było na wyrost bo sugerowało, że jest pakiet. No nic ogniw mam także nie jest dramat, ale piszę jak jest.  Nie było czasu się za dużo pobawić, ale w porównaniu do niteye b20 jest lepiej choć trzeba wyjechać gdzieś w teren i wtedy się okaże. Wrzucę parę fotek to będzie widać co i jak :) a teraz zwijać się trzeba do pracy.

Napisano

Do mnie dojechały lampki na tył, jakiego trybu polecasz używać ? ciągłego/ tego że jedna ma ciągły i dwie migają/ czy że wszystkie migają ? Długo wytrzymuje na jednych bateryjkach ? 

Napisano

Test lampki i zdjęcia w toku :) póki co przechodzi małą modyfikację no i efekty są nawet bardziej niż zadawalające :D Powiem tylko tyle, że nowa przy maksie na mierniku w odległości półtora metra na wprost miała 1989lux teraz ma 2511 :D  Tą różnicę widać już dobrze na oko ;)

Napisano

1. Wypolerowane osadzenie soczewek. Ciężko to szło bo jest dobra anoda, a chemicznie nie chciałem się bawić więc drobny papier ścierny i polerka :)

2. Wnętrze komory gdzie są diody wykleiłem białą folią refleksyjną co by się nic nie marnowało i wszystkie światło nawet odbite szło przez soczewki.   

3. Chcę jeszcze zrobić odcięcie czyli dobry daszek żeby nie oślepiać, a i odbite światło będzie lepiej oświetlać drogę przed kołem.

Napisano

Do mnie dojechały lampki na tył, jakiego trybu polecasz używać ? ciągłego/ tego że jedna ma ciągły i dwie migają/ czy że wszystkie migają ? Długo wytrzymuje na jednych bateryjkach ? 

Co zamówiłeś? BRIGHT EYE tak jak mówiłeś? Polecam tryb stały, albo stały 0,5W i pulsacyjny dwie diody pomocnicze. Coś mnie trafia jak ktoś wali po oczach tymi czerwonymi mrygadełkami!  :verymad:  Możesz spokojnie używać trybu stałego i wystarcza to na 30 godzin. W zimę może mniej i 20, ale to i tak wystarczająco. Zakup sobie ładowarkę i akumulatorki, bo zbankrutujesz.

Napisano

Tak kupiłem bright eye, będę korzystal z jednej stalej i dwóch migajacych :)

Jakie akumulatorki polecacie ? Lampka dluzej swieci na zwyklych czy aku ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...