Skocz do zawartości

[licznik rowerowy] problem

PPiotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam problem z moim licznikiem rowerowym. Pierwszy problem z nim wystapił kiedy zmieniłem rower. Przełożyłem licznik na nowy i nie czytał on prędkości ale po jakims czasie udało mi się zrobic jakoś że działał . Następny problem był wtedy gdy ściągnąłem kolo. Po jego założeniu znów licznik nie czytał ale udało mi się znowu to jakoś zrobić ale licznik jakos i tak wariował np jechałem wolno a wyświetlał mi prędkość 30 km /h. Za jakiś czas licznik już nie czytał wogóle. kiedy ściągnąłem czujnik ze szprychy (czy magnes bo niewiem jak to się nazywa) to machając obok tego czujnika na widelcu prędkość się wyświetlała. Da sie coś z tym zrobic?

Napisano

Może magnes i sensor nie były w odpowiedniej odległości względem siebie? Co do prędkości - może warto sprawdzić obwód koła wpisany w liczniku.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Jest to sigma bc 509

Do viper512 sensów i magnes zawsze miałem w takiej samej odległości od siebie a w obwodzie koła możliwe ode pomylilem ale już nie pamiętam bo przed spróbowaniem nie sprawdziłem obwodu w liczniki

Napisano

Ustawienia mam dobre i kabel też bo jak ściągnąłem magnes ze szprychy i machałem nim blisko czujnika to predkość była wyświetlana może jednak chodzi o tą odległość bo w tej instrukcju pisało że maks 5mm no ale chyba bliżej tego dać się nieda ale jeszcze to sprawdzę

Napisano

Da się da. Wystarczy magnes i czujnik przesunąć bliżej piasty. Czym bliżej piasty tym prześwit mniejszy.

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...