qrczakzul Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Witam, odkąd zacząłem jeździć prawidłowo, czyli z kolanami blisko ramy zauważyłem, że od szwów ''mocujących'' wkładkę robią mi się mocne obtarcia, bardziej z lewej strony. Smarować, plastrować, zmienić gacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Jeździsz w bieliźnie? Co to za wkładka i jakie spodnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 13 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Zmienić gacie a na otarcia Sudocrem taki jak na dupcię niemowlaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 13 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Bez bielizny, właśnie myślę o użyciu bokserek bezszwowych, spodenki z www.vika-sport.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 masz zdjęcia wkładki? Dobrze wszyta wkładka nie powinna powodować otarć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Nie ma prawa tak być więc raczej kupił bym inne gacie a te zostawił jako rezerwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Pieluchy w spodenkach vika-sport nie są najwyższych lotów. Kiedyś jeździłem. Otarcia mi sie nie robiły, ale pielucha mnie uwierała, bo była kompletnie niekompatybilna z moim siedzeniem. Ja bym zainwestował w nowe dobre spodenki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 13 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Wygoda jest super, nie mam co narzekać, oto foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Foty niewiele pomogą, bo obtarcia to kwestia indywidualna. Najprawdopodobniej winne są spodenki, ale równie dobrze problem może powodować siodełko, albo obie rzeczy na raz. Najprościej wymienić spodenki, więc od tego bym zaczął. BTW, co to za "prawidłowa" pozycja, ktoś ci tak kazał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 13 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Prawidłowa pozycja to nierozkraczanie kolan na boki. Niszczenie kolan, marnowanie energii i wygląda to dziwnie. Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Pytam, bo zwyczajnie nie jestem sobie w stanie wyobrazić człowieka z prawidłowo ustawioną wysokością siodła, wpiętego i jednocześnie rozkraczonego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 No właśnie, prawidłowa pozyja na rowerze to podstawa. Ale inną kwestią jest trzymanie kolan bliżej ramy. Kiedy stanie się to naturalne, to jest OK, ale jak co chwilę to korygujemy, to zaczyna się zabawa jak w przypadku nauki jazdy z SPD. Wypinają się zawsze, ale akurat nie na skrzyżowaniu, czy pod domem . Jak już wejdzie w krew, to przestajemy je zauważać i jazda w nich staje się naturalna. Zmień spodenki i zobacz, czy jest lepiej. Jeżeli problem nie zniknie, to albo za mocno ściskasz uda, albo masz za szerokie siodło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Po 1 - jakie siodełko? Może za szerokie. Spróbuj przesunąć lekko do tyłu, bo nos zawsze jest węższy i wtedy sprawdzisz czy szerokość jest OK. Po 2 - po praniu (i wyschnięciu) wkładka i szwy są sztywne/twarde czy miękkie/elastyczne? Spróbuj tuż przed jazdą w newralgiczne miejsca we wkładce wsmarować trochę pianki do golenia (do skóry wrażliwej - polecam Gillette, bo np Nivea za rzadka). Tylko naprawdę niewielką ilość, bo jak dasz za dużo, to mogą porobić się odparzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Stawiam na siodełko, miałem ten sam problem- było za szerokie. Zmieniłem i po problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 14 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Siodełko Author navigator mtb Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.