s2power Napisano 13 Lutego 2014 Napisano 13 Lutego 2014 Mysle, ze jest tutaj trochę ludzi związanych ze sportem. Tym bardziej powinniscie wiedzieć, jak wiele wysiłku, samodyscypliny i wyrzeczen trzeba by osiagnac cel. Dla mnie Justyna dokonala dzisiaj czegos niesamowitego. Zloty medal olimpijski, ze zlamana stopa, 13-tego, przeciw Bjoergen. Brak mi slow, dlatego powiem krotko, dziekuje.
Belinda Napisano 14 Lutego 2014 Napisano 14 Lutego 2014 Oglądałam dekorowanie medalami. Pięknie to wyglądało. Mazurek - 2 zwrotki.
mariusz231 Napisano 14 Lutego 2014 Napisano 14 Lutego 2014 Dodatkowo ma otarty achilles i zerwane paznokcie, bo odmrozila sobie palce u stup. Wiec pelen szacunek za wytrwalosc i pokonanie bolu. Wysłane z mojego Milestone
Mod Team michuuu Napisano 14 Lutego 2014 Mod Team Napisano 14 Lutego 2014 No to może przy okazji pogadamy o wypowiedzi miszcza Korzeniowskiego? W jednym z programów telewizji Orange Sport powiedział (po biegu łączonym, w którym Kowalczyk zajęła 6. miejsce): "Wszyscy liczyli na nią, zapewniono jej najlepsze możliwe przygotowania. Z tego, co wiem, pojechało z nią dziewięć osób. I zobaczmy, co się dzieje: w jakichś dziwnych okolicznościach okazuje się, że ma złamaną piątą kość śródstopia (...). Ja nie znam człowieka, który by mówił, że nic się nie stało, będę startować, a wy się nie przejmujcie. My się przejmujemy, bo liczyliśmy na to, że Justyna będzie profesjonalnie, po kolei, przygotowywać się do zawodów. Te wycofania z TdS były traktowane, jako zagrywki taktyczne, potem kolejne absencje i co? Mamy prawo być rozczarowani. Ja bym chciał, by jej się powiodło na te 10 km, ale to takie zaprzeczenie idei sportu. Sportowcy powinni mieć certyfikaty medyczne, by wystartować w zawodach."
Sonix Napisano 14 Lutego 2014 Napisano 14 Lutego 2014 Z takim podejściem jak Justyna można wiele. Szacunku za to. Ja bym proponował by naszą całą kadrę kontuzjować i wystawić na mecz może by to pomogło ;-) Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalka
Mod Team michuuu Napisano 15 Lutego 2014 Mod Team Napisano 15 Lutego 2014 Ja bym proponował by naszą całą kadrę kontuzjować Do tego trzeba mieć charakter i nie być miękkim siurkiem. Większość by się obnosiła ze skaleczonym paluszkiem i szukała współczucia. Nie tylko naszych to dotyczy. Rosyjski łyżwiarz ,nadzieja ruskich na medal po rozgrzewce podziękował bo coś go zabolało. Wygląda że Kowalczykowa jest wzorem dla idiotów również: http://biznes.onet.pl/lekarz-skoro-justyna-kowalczyk-biega-ze-zlamana-st,18490,5603832,1,news-detal
tobo Napisano 16 Lutego 2014 Napisano 16 Lutego 2014 Do tego trzeba mieć charakter i nie być miękkim siurkiem. Większość by się obnosiła ze skaleczonym paluszkiem i szukała współczucia. Nie tylko naszych to dotyczy. Rosyjski łyżwiarz ,nadzieja ruskich na medal po rozgrzewce podziękował bo coś go zabolało. Wygląda że Kowalczykowa jest wzorem dla idiotów również: http://biznes.onet.pl/lekarz-skoro-justyna-kowalczyk-biega-ze-zlamana-st,18490,5603832,1,news-detal Może nadzieja ruskich na medal ma większy szacunek dla swojego zdrowia A może życie dla niego na sporcie się nie kończy. Nie odbieram jej chwały zwycięstwa, co nie zmienia dla mnie faktu że zastanawiam się ile ludzie są gotowi "zapłacić" za sukces. I jaką częścią tej ceny są oczekiwania kibiców. Oczywiście bardzo przyjemnie ogłąda się sukcesy rodaków.
s2power Napisano 17 Lutego 2014 Autor Napisano 17 Lutego 2014 Do tego trzeba mieć charakter i nie być miękkim siurkiem. Większość by się obnosiła ze skaleczonym paluszkiem i szukała współczucia. Nie tylko naszych to dotyczy. Rosyjski łyżwiarz ,nadzieja ruskich na medal po rozgrzewce podziękował bo coś go zabolało. Wygląda że Kowalczykowa jest wzorem dla idiotów również: http://biznes.onet.pl/lekarz-skoro-justyna-kowalczyk-biega-ze-zlamana-st,18490,5603832,1,news-detal michuuu, z tym Rosjaninem to nie zupelnie tak, jakpiszesz. Ten czlowiek ma powazne problemy od dluzszego czasu. Lekarze ostrzegali go, ze ze jesli nie odpusci to moze wyladowac na zawsze na wozku inwalidzkim. To bardzo glosna sprawa w Rosji. Jak bys postapil majac do wyboru szanse na medal albo wozek do konca swoich dni? Nasi pilkarze to nie sportowcy tylko tzw. celebryci. Dziwi mnie, ze ludzie nadal maja szacunek do tego sportu u nas. Ci nieudacznicy maja poprzestawiany system wartosci. Lekarza z linku nawet nie bede komentowal.
tobo Napisano 17 Lutego 2014 Napisano 17 Lutego 2014 Nawet jeśli konsekwencją kontuzji nie byłby wózek - załóżmy że w konsekwencji startu i jego obciążenia zawodnika czeka rok ostrej rehabilitacji. Warto? Dla mnie nie, ale ja oczywiście nie jestem "pro" i w grę nie wchodzi sława i wielka kasa.
Mod Team michuuu Napisano 17 Lutego 2014 Mod Team Napisano 17 Lutego 2014 Tobo nie oczekuję że dla uciechy gawiedzi ktoś z rozmysłem sobie zrobi krzywdę. Chodzi o ,no właśnie o co? Pewnie każdy by chciał być takim twardzielem i dlatego sukces Kowalczykowej jest taki spektakularny. To tak jak większość chłopaków chce być strażakiem albo innym dobrym kowbojem. Takie tam moje własne rojenia.
beskid Napisano 17 Lutego 2014 Napisano 17 Lutego 2014 A dajcie już spokój z tą Kowalczyk. Ma baba wszystko co można obecnie mieć zarówno sprzęt jak i kwestie medyczne więc wynik nie jest niespodzianką. Na blokadach przeciwbólowych można nie jednio obecnie zrobić. Dla mnie bohaterem tego całego cyrku jest Bródka, który wy...ał jako jedyny bez mydła koalicję Holenderską. Ona ma u nas substytut tras w postaci nartorolek i opony a on ma wielkie nic!!. Co do kopaczy to jest to patologia przez duże T i tyle.
BikerLight Napisano 17 Lutego 2014 Napisano 17 Lutego 2014 No Kowalczyk na początku też nie miała wielkiej bazy ale pokazała pazury i zaczęła wydzierać środki od "czynników sprawczych". W tamtych czasach sporty zimowe składały się z trzech dyscyplin - skoków, skoków oraz skoków. Ale Bródka to faktycznie czempion, widziałem jego trening "na sucho" w jakichś kompletnie spartańskich warunkach - facet dodatkowo jest półamatorem, jak można połączyć pracę strażaka ze zgrupowaniami to przechodzi moje pojęcie - szacun.
beskid Napisano 17 Lutego 2014 Napisano 17 Lutego 2014 Pełna zgoda ale jak wspomniałem ona miała choćby podstawy bo jakieś tam trasy mamy. Bródka do treningu w kraju nie ma kompletnie nic, zero. To nie jest rzut młotem gdzie jako tako ujdzie trening pod mostem. Tu rozmawiamy o technologii nie tylko samego obiektu i lodu ale też sprzętu a w przypadku Holandii jest to już poziom kosmiczny. Niesamowite!! A widok wk..ego Holendra bezcenny.
s2power Napisano 18 Lutego 2014 Autor Napisano 18 Lutego 2014 Wracajac do Rosjanina, pare miesiecy temu mial...20-ta operacje. Ma powstawiane jakies sztuczne badziewia by w ogole funkconowal. Sukces Brodki jest tez niesamowity. Oby sie nie okazalo,ze bral za duzo "witaminek".
Mod Team michuuu Napisano 18 Lutego 2014 Mod Team Napisano 18 Lutego 2014 Wracajac do Rosjanina, Pewnie naciski władzy w walce o statystyki medalowe. Oby sie nie okazalo,ze bral za duzo "witaminek". Holendrzy by już ogłosili światu "dobrą nowinę".
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.