czarusblitz Napisano 12 Lutego 2014 Napisano 12 Lutego 2014 Witam. W tym sezonie planuje zakup licznika rowerowego z gps. Obecnie uzywam zwyklego pulsometru produkcji Polar CS200 oraz dodatkowo uzywam Programu Strava w telefonie. W tym sezonie lub przyszlym planuje zakup licznika/pulsometru z gps. Kto by co polecil, podal plusy i minusy samego uzytkowania licznika, ale takze synchronizacji z programem lub strona do analizy treningu. Wiem, ze sprawdzonym produktem jest Garmin z serii 500 lub 800, Power Tapy oraz Sigma Rox 10. Najciekawszy wydaje sie mimo wszystko Garmin ze wzgledu na cene i akcesoria dostepne, ale w tym roku w maju Polar przygotowal dla kolarzy naprawde warte uwagi cacko Polar V650, cos jak Garmin 500/800 z dotykowym 2,8" wyswietlaczem, latarka oraz z mozliwoscia do dokupienia innych akcesoriow jak kadencja, czujnik tetna, predkosci i mocy. Licznik daje mozliwosc fajnej graficznej analizy treningu na swoim wyswietlaczu. Moze warto poczekac do maja... Cena okolo 1000zl. Nowy licznik polara m. i. Mozna zobaczyc na oficjalnej stronie polara.
czarusblitz Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Napisano 5 Kwietnia 2014 Prosze o wpisy czego uzywacie, co polecacie oraz jakie funkcje oferuja wasze liczniki oraz czy strona www badz program do analizy treningow spelnia wasze oczekiwania.
czach Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 ehlo, Mio Cyclo 105 HC z firmware z GlobalSat GB-580P. Do analizy Strava/Endomondo.
Jechan Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 I jak te Mio Ci się sprawuje? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
czach Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 ehlo, Garmin to to nie jest, ale za tę cenę (na pewnym portalu aukcyjnym wersję HC /z czujnikiem prędkości i kadencji oraz opaską do mierzenia pulsu/ można kupić <500 zł) to całkiem niezła alternatywa. Miałem problemy z pomiarem odległości/prędkości, ale zmiana firmware problem naprawiła. Ichni serwis (MioShare) pozostawia wiele do życzenia. No i jest problem ze zgrywaniem danych na OS X.
czarusblitz Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Napisano 5 Kwietnia 2014 Tez ogladalem te mio, taka kopia garmina wlasciwie, ceny przystepne.
IreuN Napisano 27 Kwietnia 2014 Napisano 27 Kwietnia 2014 Hmm, a cena zachęca wyjątkowo, teraz na allegro model 105 znalazłem w promocji za 379zł, trzeba się zastanowić nad zakupem..
czarusblitz Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Napisano 27 Kwietnia 2014 Dokladnie, gdybym nie kupowal kol, to chyba skusilbym sie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.