Skocz do zawartości

[rower] Czy to Scott czy podróba?

MarcysX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sciema. Nie znam wszystkich rowerów świata ale na 95% to nie Scott a amor to nie Marziocchi.

Rama na oko zdecydowanie za delikatna do DH poza tym nie znając marki nie wiemy ile toto ma skoku.

W ogóle opis jak osoby kompletnie nie ogarniającej tematu. "Damper - SHIMANO x fusion shock"- Dobre :laugh:

Cena kompletnie nie adekwatna do klasy i stanu roweru.

Napisano

Amortyzator to jest Marzocchi, najprawdopodobniej jeden z tańszych dwupółek, coś poniżej Juniora T. O tym że to M świadczy charakterystyczna podkowa, kształt mocowania zacisku i regulator napięcia na lewej goleni.

Damper X-fusion to całkiem fajny sprzęt, obecnie firma dobija się na rynku o zainteresowanie, całkiem uzasadnione. 

Natomiast rama na pewno nie jest Scottem.

Amor z tyłu jest dosyć krótki więc raczej nie przełoży się to na duży skok zawieszenia, więc nie jest to też rama do dh. 

Napisano

Ten rower, nawet jakby był Scottem, byłby niewart zainteresowania bo jest obdarty, zużyty, przyrdzewiały i wygląda, jakby miał się połamać.

To oczywiście żaden Scott.

• Mod Team
Napisano

Wygląda groteskowo dość ... Nie kupowałbym raczej. Jak by spuścił z ceny, warto by było kupić wywalić ramę bo reszta jest nie najgorsza.

Napisano

Oczywiście że to prawdziwa rama Meridy.

To Stormbringer Kick UMF.

Nie jest to zła rama, jedynie stara w sensie wiekowym i konstrukcyjnym :)

Za jakieś 1500 można brać.

Napisano

No właśnie za 1500 chce gosciu sprzedać tylko jak mam kupić i za 3 miechy spawac to dziękuję. A ten amortyzator to serio marzocchi drop off ?

A co lepsze ten pseudo scott czy merida. Chciałem jeszcze dangerous mike 4.0 tylko za drogo ;(

Napisano

Ta ramka jest relatywnie wytrzymała. Jak bardzo - w przypadku ram używanych tego się nigdy nie wie.

Chcesz porządne DH - minimum 4 kafelki. Poniżej tej kwoty będą to wynalazki albo zabytkowe rozwiązania techniczne z niejasną przeszłoscią.

Tego "scotta" olej zupełnie. To złomowiec. Nie ma co go porównywać do Stormbringera. Natomiast polecam dokładną obdukcję roweru an miejscu przed zakupem. Przejedź się nim. Pomęcz go troszkę. Posłuchaj i wyczuj czy i gdzie są luzy, jak pracuje tłumik, jak pracuje amor. Bo może się okazać że ta okazja wymaga solidnego remontu.

Ja w tej cenie brałbym bardziej cos a la Sign FR.

Dawno,d awno temu miałem przez 3 miechy tego Stormbringera. IMO kaszaniaste tłumienie, nawet na dobrym damperze. Nic się nie złozyło ani nie pękło, ale moim zdaniem Merida się nie popisała jeżeli chodzi o geometrię.

Napisano

Dziękuje wszystkim za opinię i pomoc w ocenianiu sprzętu. Czy możecie mi coś powiedzieć o marzocchim drop off, taki jest w tej meridzie zamontowany. Dobry jest to amortyzator?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...