adhed Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Witam wszystkich, Mam ramę ze stożkową główką i amor także ze stożkową rurą sterową -> na dole 1,5 a na górze 1 1/8. Myślałem, że jest to popularniejsze rozwiązanie, a jednak wybór sterów jest dosyć niewielki, a na dodatek są dosyć drogie Co myślicie o tych Dartmoor Spin -> http://rowerowy.com/sklep/czesci/stery/tapered/prod/dartmoor_spin dadzą radę? Macie jakieś doświadczenie ze sterami Dartmoora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Najpierw to Ty rozmiar sterów do ramy dobierz, a potem pytaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Dobra już wyczytałem, żeby Dartmoora nie tykać, bo to słabe i psujące się stery, przynajmniej tak ludzie piszą. Znalazłem okazję na używane FSA Gravity SX Pro i kupiłbym je, tylko pomierzę dokładnie ramę tak jak mówisz :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Znalazłem okazję na używane FSA Gravity SX Pro posiadam takie u siebie w Canyonie działają dobrze nic się nie dziej od 2010 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Dzięki za info, już je kupiłem i do nich jestem przekonany, bo to dobra firma i znalazłem same dobre opinie o serii Gravity. Wyrwałem za 90zł używane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 A ta rama jest pod stery półzintegrowane czy wewnętrzne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaKubaa Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Widzę, że zła sława firmy Dartmoor dalej się trzyma! Jeżdzę od ok. 3 lat non-stop na sterach tej firmy i nie mogę powiedzieć o nich złego słowa, katowane w intensywnej dirtowej jeździe, potem szosa, teraz enduro pod Taper. Póki sam nie sprawdzisz, to się nie przekonasz, pomijam fakt, że i tak większość topowych marek korzysta z tych samych katalogów co niezbyt lubiany Dartmoor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Dartmoor to dobra polska firma,robią części do rowerków służących do gravity,mam stery Astro pod taperowaną główkę w PEAKU 29" i działają miodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Ja też polecam firmę DARTMOOR posiadam od nich pedały i chwyty, jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.