Skocz do zawartości

[stery] tapered czyli do ramy o stożkowej główce

adhed

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, 

Mam ramę ze stożkową główką i amor także ze stożkową rurą sterową -> na dole 1,5 a na górze 1 1/8.

Myślałem, że jest to popularniejsze rozwiązanie, a jednak wybór sterów jest dosyć niewielki, a na dodatek są dosyć drogie :) Co myślicie o tych Dartmoor Spin -> http://rowerowy.com/sklep/czesci/stery/tapered/prod/dartmoor_spin dadzą radę? Macie jakieś doświadczenie ze sterami Dartmoora?

Dobra już wyczytałem, żeby Dartmoora nie tykać, bo to słabe i psujące się stery, przynajmniej tak ludzie piszą.

Znalazłem okazję na używane FSA Gravity SX Pro i kupiłbym je, tylko pomierzę dokładnie ramę tak jak mówisz :-)

Widzę, że zła sława firmy Dartmoor dalej się trzyma!

Jeżdzę od ok. 3 lat non-stop na sterach tej firmy i nie mogę powiedzieć o nich złego słowa, katowane w intensywnej dirtowej jeździe, potem szosa, teraz enduro pod Taper. Póki sam nie sprawdzisz, to się nie przekonasz, pomijam fakt, że i tak większość topowych marek korzysta z tych samych katalogów co niezbyt lubiany Dartmoor.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...