Skocz do zawartości

[obręcz] 28'' 150-200PLN

tommiyacht

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, poleci ktoś dobrą obręcz - kompletuje koło na przód

1) moja waga - 80-85kg

2) pod tarcze czyli obojetnie jaka (pod Vki przecież podchodzi pod tarcze, na odwrót nie)

3) jazda miejsa, XC ale wiadomo - zeby jej szlag nie trafił po byle krawężniku czy korzeniu

4) preferowana kapslowana i 3-komorowa (to drugie niekoniecznie ale mile widziane)

5) usredniona jesli chodzi o proporcje waga/wytrzymałość

6) było by gid jakby była cała czarna ale srebrna z boku  da rade w ostateczności

7) z tego co czytałem dobre obręcze robic Mavic, Alexrims, DT, Accent ale co z tego jak tam tez wybór taki że nic nie wiem

8) szerokosc 17C-19C

Napisano

ok. poczytalem troche i mam juz faworytow ale mam tez pewne watpliwosci. Obecnie mam obrecz 622x19 i opone 700x38 (28x1.5). Jako ze chcialbym aby obrecz pasowala do obecnych opon, ewentualnie ciut wiekszych (do max 1.8) to w.g. tej tabelki

opony-kompatybilno%C5%9B%C4%87.jpg

powinienem sie trzymac obreczy 19C jako ze chce aby opony z zakresu 1.5-1.8 znajdowaly sie w srodkowej tolerancji dla obreczy. Innymi slowy nie chce aby opona miala blisko skrajny rozmiar dla obreczy. Tymczasem w opisach obreczy mavic XM319 DISC 29''ktora sobie upatrzylem (a ktora ma 19mm szerokosci czyli tyle ile chce),  widnieje ze jest ona do opon 1.5-2.3 czyli , w moim przypadku, rozmiar opon 1.5-1.8 bylby skrajny dla tej obreczy. Mozecie mi to wyjasnic ?

Baaardzo podoba mi sie tez obrecz mavica A317 DISC 28 622x17  ale w.g. opisu przeznaczona jest do opon 28-47mm czyli tutaj opony 1.5-1.8 sa w gornym przedziale wiec tez nie za bardzo. Generlanie mialbym pytanie, ktora obrecz z tych trzech bedzie najbardziej opowiednia dla opon 1.5-1.8 ?

1) mavic XM319 DISC 29'' 622x19

2) mavic A317 DISC 28''622x19

3) accent airplane 29'' 622x20.5

?

dzieki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...