zuczek222 Napisano 12 Lutego 2014 Napisano 12 Lutego 2014 Witam czy kross Seto będzie dobry pod przeróbkę na rower przełajowy?
panSocjolog Napisano 12 Lutego 2014 Napisano 12 Lutego 2014 Imo nie do końca. Po pierwsze - osprzęt. Z tego co widzę, są tam hydrauliczne tarcze - musiałbyś je wymienić na mechaniki, najlepiej na dostosowane do klamek szosowych. No i po drugie, klamkomanetki, czyli duży wydatek. Pozostaje jeszcze kwestia geometrii - po założeniu baranka chwyt przesunie ci się do przodu i w dół, a taka pozycja może być bardzo niewygodna. Reasumując: teoretycznie się da, ale nie ma to za wiele sensu.
zuczek222 Napisano 12 Lutego 2014 Autor Napisano 12 Lutego 2014 Wielkie dzięki jak się na niego zdecyduje to go najwyżej zostawię jak jest. Jeszcze rozważę przeróbkę starej szosy na przełaja.
vitesse Napisano 3 Marca 2014 Napisano 3 Marca 2014 to juz lepiej bo szosa ma krotka rure gorna, w krosie bys musial dac krotki mostek, ogolnie eksperyment moze sie udac, pod warunkiem ze rama jest mniejsza niz wieksza
thomasz Napisano 3 Marca 2014 Napisano 3 Marca 2014 Ja zrobiłem cos podobnego. Krótki mostek i siedzenie do przodu. Mi jest wygodnie. Najdroższym elementem bedą klamkomanetki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.