Mod Team safian Napisano 22 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Spokojnie, na czymś w stylu Mazovia, czy PolandBike nie byłoby problemu. Na MTB nie wszyscy, są ludzie na crossowych rowerach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianox360 Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Do bidonu lepiej izotonik czu carbo z wodą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LoveBeer Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Wy też tak umiecie? 200km nocą, potem wyścig, 200km nocą z powrotem i rano do pracy? bywa ze jest 300km, wyscig, 300km. w jeden dzien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawdam Napisano 2 Maja 2012 Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 a co myslicie na start w zawodach mtb gdansk 3 czerwiec na dystansie mini - 26 km na unibike fusion rocznym przebieg nieduzy. da sobie rade .... kondycja jest ale rower wiem ze nie za bardzo. jak pojade i bedzie fajnie to zmieniam odrazu .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 2 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Jak jest forma to i na trekingu dasz radę. Nie sprzęt jest jedynym składnikiem dobrego wyniku. No chyba że rower z dobrymi naklejkami jest dla Ciebie priorytetem. Dla wielu wypasiony sprzęt podnosi wątłe ego. Mini można przejechać z marszu, nie napinaj się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawdam Napisano 2 Maja 2012 Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Jak jest forma to i na trekingu dasz radę. Nie sprzęt jest jedynym składnikiem dobrego wyniku. No chyba że rower z dobrymi naklejkami jest dla Ciebie priorytetem. Dla wielu wypasiony sprzęt podnosi wątłe ego. Mini można przejechać z marszu, nie napinaj się. nie napinam sie ... chce ambitnie do tego podejsc... kondycja jest i walcze nadal o nią , o sprzet sie martwie jak czytam te wasze posty :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 2 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Sprzętem się nie przejmuj, da radę. Na zakup lepszego przyjdzie czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawdam Napisano 2 Maja 2012 Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Sprzętem się nie przejmuj, da radę. Na zakup lepszego przyjdzie czas. no to dzieki a ty czym jezdzisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianox360 Napisano 2 Maja 2012 Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Poradzicie - lepiej do jazdy izotonik czy carbo? Od razu dodam, że zmieszać nie mogę bo mam w różnych smakach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawdam Napisano 2 Maja 2012 Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Poradzicie - lepiej do jazdy izotonik czy carbo? Od razu dodam, że zmieszać nie mogę bo mam w różnych smakach... izo izo a jakich używacie??? bo ja na razie to iso plus olimpu i isostar ... co lepsze .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProCombat Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 a jakich używacie??? bo ja na razie to iso plus olimpu i isostar ... co lepsze .. I to i to jest dobre Ale ja tam wolę używać witamin w tabletkach typu Vita-Min multiple SPORT od Olimpu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianox360 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Vita-Min multiple SPORT od Olimpu . Też używam i polecam. Ale w trakcie jazdy na rower, to jednak lepiej coś pić, co uzupełni straty. Jedni mówią carbo, drudzy izo... Jeżeli chodzi o izo, to do tej pory brałem iso plus olimpu. ale po dowiedzeniu się, że zawiera w składzie bardzo niezdrowy dla organizmu aspartam przechodzę na activlaba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajmon1243 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Ja tam używam tego, odkąd wygrałem na golonce i jestem bardzo zadowolony SIS GO ELECTROLYTE ENERGY DRINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 15 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Mam pytanie. Czy w klasyfikacji na maratonach brana jest pod uwagę masa startowa zawodnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 15 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 taaa i może jeszcze rozmiar buta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LoveBeer Napisano 15 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Mam pytanie. Czy w klasyfikacji na maratonach brana jest pod uwagę masa startowa zawodnika? na niektorych slowackich maratonach bywaja kategorie 100+ kg, z reguly wygrywaja je nie tyle grubasy co 2 metrowe dryblasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 15 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Zastanawia mnie sens porównywania takich wyników, jeżeli teoretycznie rozbieżność w masie zawodników może być znaczna... Np 15 kg? (zdarza się?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio12 Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Witam .Czy na dzień przed zawodami należy zrobic odpoczynek ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 19 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Jeżeli zarzynałeś się to zdecydowanie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Megan23 Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Zależy, czy chodzi o XC czy maraton 3h+. Chociaż nawet w przypadku tego drugiego (w XC to podstawa) dobrze zrobić dzień wcześniej wprowadzenie, czyli krótki trening do 1h, w czasie którego po rozgrzewce wykonujemy 5-10 minut jazdy o intensywności zbliżonej do wyścigowej. Po tym rozjechać się 10 minut i do domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Zastanawia mnie sens porównywania takich wyników, jeżeli teoretycznie rozbieżność w masie zawodników może być znaczna... Np 15 kg? (zdarza się?). Oczywiście, że się zdarza a porównywanie takich zawodników ma jak najbardziej sens. Każdy zawodnik o dużej masie winień generować proporcjonalnie większą moc(choć oczywiście nie jest to zawsze fizjologicznie możliwe). Masa mięśniowa biorąca udział w generowaniu mocy nie musi być nawet na pierwszy rzut oka bardzo widoczna.Natomiast każdy kto wozi ze sobą kilogramy tłuszczu podlanego wodą nie ma szans i sam sobie szkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Na maratonach u Gogola jest klasyfikacja +90kg, bez podziału wiekowego itp itd. Zwyciezca dostaje medal albo puchar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 19 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 To ja jeszcze dodam, że na PolandBike w Bikermanii (coś jak cyklopedia na Mazovii) można sobie wpisać BMI i jest oddzielna klasyfikacja (tylko wirtualna niestety) z uwzględnieniem tegoż wskaźnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 tak sie zastanawiam...priorytetem jest sport i zdrowy tryb zycia, czy moze usatysfakcjonowanie przyslowiowych 'rownie bogatych, co grubych'? co do watpliwosci odnosnie jakosci sprzetu zdatnego do maratonu - najlepsze rowery, takie po 15-30tysiecy jada zawsze w samym czubie i na samym koncu raz na mistrzostwach polski stanalem na ostatnim bufecie czekajac na dubla giga, aby zobaczyc ich, jak jada w prawdziwym terenie...gdy ruszylem wraz z jadacymi jeszcze mega tylami bylem w szoku - tyle topowego szpeju nigdy nie widzialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herodot Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Mam na koncie pierwszy maraton, Skandia Bytów Musze powiedzieć, że nie wiedziałem, że to będzie az taka zabawa. Naprawdę to jest kosmos... Adrenalinka na starcie, jazda w większej grupie, a później już z pojedynczymi zawodnikami... Naprawdę daje w głowę, jak jakiś zastrzyk endorfin W sumie start średnio udany, bo miejsce gdzieś na początku drugiej połowy stawki (M i M3), ale jak na pierwszy raz to jestem całkiem zadowolony Trzeba się trochę objeździć, nauczyć wyścigowego sprytu i będzie lepiej... Ale naprawdę polecam każdemu ten rodzaj zabawy, zwykła jazda nie równa się w niczym wyścigowi, nawet jeśli walczysz o miejsca w połowie stawki... Jedno tylko się okazało, że osprzęt który zachowywał się normalnie w czasie wyjazdów własnych na maratonie nie domagał... Strach pomyśleć co by było, gdyby jeszcze było mokro... W wyścigu nie ma czasu na optymalną zmianę biegów, kombinowanie itd... Wszystko musi chodzić precyzyjnie i dokładnie, byłem zaskoczony że rower zachowuje się sporo gorzej niż normalnie. Tak więc kolejny maraton przed nami, a w tym roku wymiana amortyzatora, a w przyszłym grupy osprzętu i może kół jeszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.