LoveBeer Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Mój pierwszy start w niedziele w Spytkowicach(Malopolska). Ciekawe co to będzie. Nowy rowerek może sie spisze. Trzymać kciuki. A i jeszcze raz dzięki za porady kolego ! ale w spytkowicach jest xc a nie maraton ! te rady nie beda takie same ! na xc zazpomnij o wszelkich klamotach typu detka i tak dalej - tam jakikolwiek defekt to koniec wyscigu. poza tym obsada bedzie znacznie mniejsza, start bedzie wiec inaczej wygladal. jezdzic sie bedzie kilka petli, wysilek jest tez znacznie intensywniejszy. coz na szybko moglbym poradzic - nie bierz klamotow, 1 bidon, nie bierz zadnych zeli ani batonow (chyba ze wciagniesz np banana czy cos przed startem). cisnij na maxa od poczatku (do konca ), ale nie przejmuj sie jak ci odjada ludzie - to jest inna specyfika po prostu. a tak na marginesie jaka kategoria ? ja tez moze bede, choc pogoda taka ze, ehhh, zreszta sam pewno wiesz ze z tego cyklu odolali pierwsze zawody... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wdzFR Napisano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 no dzięki. To właśni zauważyłem. Się zobaczy jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 mdlosz..przyjedz na Skandie do Sopotu - jest gdzie podjeżdżać... pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert48 Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 KToś z Was jechał 24 godzinny maraton? Jakieś spostrzeżenia co do oświetlenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny11 Napisano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 KToś z Was jechał 24 godzinny maraton? Jakieś spostrzeżenia co do oświetlenia? Skoro szykujesz się do maratonu 24h to zakładam, że chodzi o ten w Wieliszewie. W takim razie powinieneś znać stronę www organizatora tego maratonu. Jest tam też forum. Co roku poruszany jest temat oświetlenia. Poszukaj. (nie będę przytaczał tekstów bo to nie ma sensu skoro sam możesz poczytać, a ja jeszcze nie jechałem w 24h - dopiero w tym roku debiut - więc nie mam doświadczeń odnośnie oświetlenia). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert48 Napisano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Spoko, dzięki, już wcześniej szukałem tam, ale wiedzę czerpię z różnych źródeł. Tak się składa, że w którymś z letnich bB 2009 był fajny test(zdjęcia światła jakie daje dana lampka, a w tle znaczki 10, 20, 30 metrów...), więc pewnie się wesprę Apropos, to ja Duke : ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Chciałbym wystartować w nastepnym roku w jakimś maratonie, mam na razie 12 lat, jaki maraton jest dość płaski w okolicach śląska ? Może wrocław (jednak wolałbym aby było bliżej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny11 Napisano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Chciałbym wystartować w nastepnym roku w jakimś maratonie, mam na razie 12 lat, jaki maraton jest dość płaski w okolicach śląska ? Może wrocław (jednak wolałbym aby było bliżej) Niezależnie gdzie jest taki maraton (nie wiem na chwilę obecną więc nie pomogę) to pamiętaj, że osoby poniżej 16 roku życia startują pod opieką rodziców/opiekunów. Robert48: czesc Dopiero teraz skojarzyłem bo widziałem Twój nick jeszcze na innym forum (chyba na mazovii). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 U Grabka w regulaminie nic takiego nie pisze pisze że poniżej 18 roku życia za zgodą, może uda mi się w tym roku na Ustroń pojechać (mini) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotobiker Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 co do tego, że osoby poniżej 16 roku życia mogą startowac wyłącznie pod opieka to bzdura, bo i tak na maratonie nikt na to nie patrzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert48 Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Faktycznie tak jest, inaczej np. dystans Hobby nie miałby sensu, bo tam mnóstwo dzieciaków się bije ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny11 Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 co do tego, że osoby poniżej 16 roku życia mogą startowac wyłącznie pod opieka to bzdura, bo i tak na maratonie nikt na to nie patrzy tak, piszę bzdury. specjalnie kłamię, żeby człowieka zniechęcić do udziału. http://www.mazoviamtb.pl/index.php?news=952 http://polandbike.pl/index.php/regulamin/poland-bike-marathon http://www.skandiamaraton.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=120&Itemid=213 U Grabka faktycznie wystarczy papierek od rodziców/opiekunów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert48 Napisano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Fotobiker faktycznie przekazał to w niezbyt miły sposób, ale chodzi o to, że regulamin regulaminem, a rzeczywistośc ... i jak się popatrzy na hobby to dzieciaki młodsze same jadą ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evemir Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Ostatnio mnie kusi wziąć udział w jakimś maratonie. Ośmieszyłbym się startując w nim na seryjnym Scott Aspect 40 / 2010? Nie mówie tu o zajmowaniu miejsc tylko o jeździe dla samej przyjemności startu w maratonie. Dobre rowery to dość droga rzecz więc na razie musze zadowolić się tym co mam. Najwyżej od czasu do czasu dokupie sobie jakąś pojedyńczą część jak stara się zużyje i w ten sposób będe go tuningował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszolot10 Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Czemu miałbyś się ośmieszyć? Ludzie startują też na makrokeszach - sprzęt się nie liczy, tylko przyjemność z jazdy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 12 Lipca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Ostatnio mnie kusi wziąć udział w jakimś maratonie. Ośmieszyłbym się startując w nim na seryjnym Scott Aspect 40 / 2010? Nie mówie tu o zajmowaniu miejsc tylko o jeździe dla samej przyjemności startu w maratonie. Dobre rowery to dość droga rzecz więc na razie musze zadowolić się tym co mam. Najwyżej od czasu do czasu dokupie sobie jakąś pojedyńczą część jak stara się zużyje i w ten sposób będe go tuningował. Wśród lanserów z całą pewnością będziesz obśmiany. Ale na szczęście większość to normalni zjadacze komarów, wielu jedzie na tzw. byle czym (bez przesady oczywiście). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Evemir - takimi ludźmi się nie przejmuj, przecież nie jedziesz tam dla nich, uwierz mi takie osobniki najczęściej mają miliony poukrywanych kompleksów i należy im współczuć, niż się ich spojrzenia obawiać . Nie zastanawiaj się, tylko w drogę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dun Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 jadac na makrokeszu, mozesz zapomniec ze masz iles tam przelozen i hamulce. proba zmiany biegow odrobine zapozno przy dobrych wiatrach zakonczy sie...niczym a gdy pojdzie gorzej zerwanym lancuchem. jesli chodzi o hamulce miejmy nadzieje ze nie beda to "tarczowki" dluzsze hamowanie zakonczy sie zapewne zapadnieciem klamek, w przypadku v-brakow mysle o historiach takich jak wygiecie zacisku, "zgubienie" klocka. wjazd w korzen/glaz moze skonczyc sie szybkim zcentrowaniem. generalnie takie rzeczy niestety dzieja sie na trudniejszych maratonach, na nie przystosowanym sprzecie. wlasciwie w przypadku braku laku, im prostszy rower i bardziej pancerny tym lepiej ;> jesli chodzi o "tuningowanie" roweru, uwazam ze sens jest tylko wtedy gdy rzeczywiscie rama ci odpowiada, w innym przypadku szkoda kasy i zachodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evemir Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Pewnie sie skuszę wybrać na jakiś. Co do tuningowania to myślę o kupowaniu dość dobrych części jeśli już. Jak w końcu uzbieram je wszystkie to kupię lepszą ramę (chociaż na tej źle mi się nie jeździ). Takie kupowanie na raty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Ale kolega Evemir podał rower na jakim jeździ - Scot Aspect 40 , a nie żaden makrokesz. To zupełnie przyzwoity rower. Reszta w Twoich nogach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Ostatnio mnie kusi wziąć udział w jakimś maratonie. Ośmieszyłbym się startując w nim na seryjnym Scott Aspect 40 / 2010? Nie mówie tu o zajmowaniu miejsc tylko o jeździe dla samej przyjemności startu w maratonie. Dobre rowery to dość droga rzecz więc na razie musze zadowolić się tym co mam. Najwyżej od czasu do czasu dokupie sobie jakąś pojedyńczą część jak stara się zużyje i w ten sposób będe go tuningował. nawet sobie nie bierz do glowy takich rzeczy, owijaj santy i inne spece i bedzie dobrze ja sam mam reflexa 50 (cos jak aspect 50) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thunter Napisano 23 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Hej w czy tutaj wogole ktoś jeździ na szosie ? bo jak w tych maratonach szosy to rzadkość to gdzie sie nimi wogole jeździ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Słuchajcie, nie wiem, czy było to, czy nie, w razie czego mnie ochrzańcie , ale powiedzcie mi, jak się zapisać na eskę, tą, co będzie w tę niedzielę w Krakowie? Zarejestrowałem się na stronie, teraz wystarczy zrobić przelew na ich konto (z tytułem jak w regulaminie, czyli jan kowalski, opłata startowa za start, kraków?) i potem w biurze zawodów odebrać chipa i numerek czy jakieś inne obrządki trzeba odprawiać? Wiem, wiem, regulami, czytam kolejny raz i nie za bardzo rozumiem, czy tyle wystarczy No, ale to laickie pytanie, nie wyśmiejcie od razu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LoveBeer Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 mozesz zaplacic na miejscu. odbierasz czip na plecy i numerek i to wszystko. ah, i startujesz z ostatniego sektora, inaczej wlepia ci bodaj 45 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 skąd startować to wiem, ale dzięki wielkie za odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.