Gość urabus Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Cześć, waham się pomiędzy dwoma rowerami: http://www.bikekatalog.pl/2013//rowery/1331/Author.(rowery).Dexter.29/ za 2300zł lubhttp://unibike.pl/fusion29.html za 1990zł ma ktoś jakieś doświadczenie z tymi rowerami? Który ma lepszy osprzęt? Wypróbowałem oba rowery i na obu jeździ się przyjemnie z delikatną przewagą authora. Czym charakteryzuje się inna geometria w unibikach? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Osprzęt podobny, amortyzatory też podobnej klasy. Do amatorskiej jazdy wystarczą. Ale pewnie za jakiś czas przestanie Ci to wystarczać. Chyba lepiej wybrać Unibike - lepszej klasy opony, hamulce i amor. Choć na Twoim miejscu dozbierałbym do ok. 4 tys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Author ładniejszy wizualnie, ale nie pokusił bym się na RST. Sagitt77- wypowiedź typu "dozbieraj do 4 tyś" można o kant dupy rozbić, kolega dysponuje 2k -2.5k i wydaję mi się że coś można poszukać w tym przedziale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miner Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Na Unibiku jest pozycja z bardziej wyciągniętymi ramionami do przodu, zależy co i komu pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Author ładniejszy wizualnie, ale nie pokusił bym się na RST. Sagitt77- wypowiedź typu "dozbieraj do 4 tyś" można o kant dupy rozbić, kolega dysponuje 2k -2.5k i wydaję mi się że coś można poszukać w tym przedziale. To rozbij jeśli Cię to kręci... Taka jest prawda, że rower z naprawdę dobrze działającym napędem i amortyzacją kosztuje więcej. Tu jest forum i każdy ma prawo wygłosić swoją opinię. Jak się z tym niezgadzasz TheGie to zaraz przejrzę Twoje posty i też pokrytykuję. Na pewno się coś znajdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Sagitt77 troszeczke przesadzasz. Kolega nie miał zamiaru Cię atakować, a tylko dać do zrozumienia że załozyciel tematu nie ma takich pieniędzy lub nie ma zamiaru więcej wydawać na rower. To jest tak jakby ktoś się pytał jaki kupić samochud do 50.000 a odpowiedź by padła dozbieraj jeszcze 100.000 i kup merola.Co do roweru to porozglądaj się w tej cenie można kupić Level A4 A5 który potem można w przyszłości modyfikować w miarę zużycia się obecnych cześci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 12 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 porozglądaj się w tej cenie można kupić Level A4 A5 Mowa o 29". Przynajmniej tak wynika z podanych linków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Oj nie zwróciłem na to uwagi sorry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Sonix - też myślałem o porównaniu z autami, ale spodziewałem się odpowiedzi typu : "nie porównuj roweru za 4 klocki z autem za 50K." Sagiitt77 - nie spinaj się, aczkolwiek, moich wypowiedzi na forum jest nie wiele i jeśli nie szkoda Ci czasu śmiało wyszukuj. Zapraszam do tematu amortyzatora Dirt Jam Pro, może podpowiesz jak go serwisować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość urabus Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Dzięki za odpowiedzi! Ostateczenie wybrałem inny rower - unibike evolution 27.5 Jak na razie jeździ się wygodnie, mam nadzieję, że będzie tak cały czas! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość urabus
Cześć,
waham się pomiędzy dwoma rowerami:
http://www.bikekatalog.pl/2013//rowery/1331/Author.(rowery).Dexter.29/ za 2300zł
lub
http://unibike.pl/fusion29.html za 1990zł
ma ktoś jakieś doświadczenie z tymi rowerami? Który ma lepszy osprzęt? Wypróbowałem oba rowery i na obu jeździ się przyjemnie z delikatną przewagą authora. Czym charakteryzuje się inna geometria w unibikach?
Pozdrawiam
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.