Skocz do zawartości

[do 2000zł] Rower turystyczny dla kobiety

Rekomendowane odpowiedzi

Hej! witam wszystkich serdecznie po bodajże rocznej przerwie. Problem wyboru dwukołowca powraca jak bumerang, dlatego postanowiłem znowu poradzić się Was o zdanie. Tym razem rower dla małżonki, dość kapryśnej i upartej, tak więc temat nie jest łatwy.

Sam od roku jestem szczęśliwym posiadaczem roweru do jazdy mtb. I zacieram łapki na nadchodzące ciepłe dni, które umożliwią mi ponowne pokonywanie setek kilometrów na ukochanym rowerze. Jako że od pół roku jestem szczęśliwym posiadaczem żony chciałem z nią podzielić się swoją pasją i zacząć podróżować razem. Z tym, że jest mały problem. Żona upiera się przy rowerze typowo miejskim *koniecznie z koszyczkiem!!* ;-) I nie to że jej żałuje ale taki rower raczej średnio będzie się sprawdzał w terenie ciut trudniejszym, niż miejskie ulice. Dlatego chciałem znaleźć jakiś złoty środek i zaproponować żonie jakiś kompromis pomiędzy komfortem jazdy w cięższych warunkach a stylem samego roweru.

Tak szperam i szperam po google i póki co w oko wpadł mi w oko model:

http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/sedona.dx.w/17686/74062/

Jednak obawiam się że przeprawa będzie ciężka :-D za wszelkie pomysły i propozycje rowerowe będę dozgonnie wdzięczny :)

Czy ma ochotę? nie wiem :-P jak nie, to będzie musiała zacząć mieć

Ta, a po pierwszej kąpieli w błocie, czeka Cię rozwód...  :laugh:

Konkrety, konkrety

Pozerkaj sobie na trekkingi polskich firm (bo korzystniej) Unibike czy Kross.

edit.

do 2000 Unibike odpada. 

Kross transalp w wersji damskiej wydaje się miłym rowerkiem.

Lub, jeżeli uda CI się ją przekonać do czegoś bardziej agresywnego, to kross Evado w wersji damskiej http://www.kross.pl/pl/2014/cross/evado-3-0

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...