Skocz do zawartości

[Bidon] Jaki bidon kupić?

Pustelnik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

djtomas, taki bidon raczej nie nadaje się na rower. Widziałem coś takiego w Netto, nie ma nawet normalnego ustnika a bidon jest po to żeby można pić w czasie jazdy.

Napisano

Witam!

Ja osobiście używam bidonu Tacx Thermo (http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53016740-...01__PZTA_2.html). Ma dość przystępną cenę (ja w sklepie rowerowym dałem 29zł), dobrze utrzymuje temperaturę (Jak raz nalałem do niego Coca-coli z lodówki to po pięciu godzinach nadal była zimna podczas gry temperatura na dworze wynosiła około 30 stopni i bidon stał na słońcu). W bidonie tym jest wkład, który jest odizolowany od zewnętrznej ścianki materiałem przypominającym styropian. Ustnik jest chroniony przez plastikową zatyczkę i nie ma problemu z otwarciem go tylko przy pomocy zębów podczas jazdy (testowane regularnie). Jego pojemność katalogowa to 500ml jest nieco zawyżona - w rzeczywistości jest to jakieś 470ml. Krótko mówiąc z czystym sercem mogę go polecić :huh:

Napisano

pod tym linkiem co podałeś jest napisane że sprzedają bez koszyka,

czy bidon ten jest uniwersalny? bo niektóre jak czytam na necie to nie do końca są...

POzdr.

Napisano

Witam!

pod tym linkiem co podałeś jest napisane że sprzedają bez koszyka,

czy bidon ten jest uniwersalny? bo niektóre jak czytam na necie to nie do końca są...

Zgadza się, sprzedaż jest bez koszyka. Ja do niego kupiłem koszyk Author ABC-15 za 12zł tyle, że trzeba mieć dziury na jego zamocowanie (ewentualnie wywiercić i zrobić gwint). A co do uniwersalności to pasuje do każdego rozmiaru koszyka (koszyki na ogół są dość giętkie i można je dopasować w razie potrzeby, chociaż ja nie musiałem tego robić), no i do każdych ust <_<

Napisano

Co prawda autorowi tematu szło tak naprawdę o koszyk. Ale ja chcę ssobie kupić bidon. Inetresuje mnie jakiś spory bidon > 500 ml. Musi być unwerslany i pasować do normalnych koszyków. Co będzie dobry wyborem. Isostar?

Napisano
Inetresuje mnie jakiś spory bidon > 500 ml. Musi być unwerslany i pasować do normalnych koszyków. Co będzie dobry wyborem. Isostar?

Kolega ma litrowego Isostara z klapką i nie słyszałem żeby coś narzekał, czyli nie jest zły :). Klapka może wydawać się nieporęczna, ale tak nie jest. Możne poprostu otwierać tą zatyczkę kiedy bidon jest jeszcze w koszyku. Zresztą tak normalnie kciukiem też się da.

Tak więc mogę polecić Ci ten bidon :D.

Napisano

Chyba się skuszę. Co prawda ideał to duży Tacx. :) Mam ich bidon Cycling Teams (Author) i jest genialny. Wogóle nie śmierdzi. Nie musiałem go męczyć żadnym sokiem z cyrtyny, płynem do mycia naczyń ani pasta do zebów. Raz przemyłem ciepłą wodą i tyle. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...