Pustelnik Napisano 4 Czerwca 2006 Napisano 4 Czerwca 2006 Witam! Jutro mam zamiar kupić do mojego roweru bidon na picie. Jaki mi polecacie? Chciałbym kupić coś nie za drogiego, może tak do 20zł. Ja nie mam w rowerze żadnych otworów na bidon to kupię taki co się tylko tak zakłada? Jakiś przylepny czy coś w tym stylu? Bo nie będe specjalnie otworków robił. Niewiem czy dałem dobrą nazwę tematu bo jestem nowy ale chyba tak. Pozdrawiam! Pustelnik
naiLo Napisano 4 Czerwca 2006 Napisano 4 Czerwca 2006 Kolego nie masz takich otworow bo jezdzisz na makrokeszu. Najpierw zbiez kase zanim wybijesz zeby albo sie zabijesz....
Pustelnik Napisano 4 Czerwca 2006 Autor Napisano 4 Czerwca 2006 Nie kapuję :/ możliwe, że jest to makrokesz ale on ma już ok. 5 lat i dostałem go na Komunię Nie rozumiem co z tym zbieraniem kasy, że nie kupię bidona do 20zł czy jak sorry ale nie znam się za bardzo na rowerze. A zabić się nie zabije. Hehe, kupisz sobie za 5tys rower = nieznasz przepisów i tez się zabijesz Zresztą jak umiesz jeździć to jakim prawem się mozesz zabić nie ważne za ile kupiłem rower i jaki jest. Zresztą kilka dni temu mój rowerek był w naprawie (nowe manetki, przegląd itp.). I moje pytanie brzmiało: czy kupię bidon dla którego nie potrzebne są otworki? Pzdr.
naiLo Napisano 4 Czerwca 2006 Napisano 4 Czerwca 2006 zeby wlozyc bidon musisz miec do czego... czyli najpierw kup koszyk na bidon niestety nie wiem czy sa takie nie przykrecane... ale to mozna zamontowac jakas obejma... a potem kup sobie bido izostara bo maja zamykane ustniki i nie ubrudza sie od niczego... i sa chyba najbardziej popularne...
Pustelnik Napisano 4 Czerwca 2006 Autor Napisano 4 Czerwca 2006 Ok dzięki Będe musiał poszukać jakichś koszyków na bidon co się nie przykręcają tylko takie co można jkaoś zamocować inaczej bez tych dziurek tylko gdzie takie znaleźć :/ Pozdro
Blizzard Napisano 4 Czerwca 2006 Napisano 4 Czerwca 2006 potem kup sobie bido izostara bo maja zamykane ustniki i nie ubrudza sie od niczego A ja mam pytanie, czy są wersje bez zatyczki na ustnik? http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/1...31612/107316128 Bo facet w sklepie pokazywał mi bidon isostara ale w tym stylu: http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/1...53813/106538132 (zastanawiam się czy to nie była jakaś podrubka) Podobno w tym tygodniu ma przywieźć jeszcze bo mi trzeba 2 bidony a on miał 1 to sobie zakupie...
bialykom Napisano 4 Czerwca 2006 Napisano 4 Czerwca 2006 sa wersje rowerowe (z klapka) i tenisowe (bez) LINK
Mod Team Odi Napisano 4 Czerwca 2006 Mod Team Napisano 4 Czerwca 2006 Wczoraj widziałem w sklepie koszyk na bidon, który nie był mocowany standardowo na 2 śrubki tylko miał z tyłu normalną obejmę żeby przykręcić do do sztycy. Pustelnik Tobie chodziło więc o wybór koszyka raczej, a nie bidonu.
lesiu13_z Napisano 6 Czerwca 2006 Napisano 6 Czerwca 2006 Apropo takich obejm to w Decathlonie widziałem takową za coś 6zł.
Blizzard Napisano 7 Czerwca 2006 Napisano 7 Czerwca 2006 Eeeee... mam byćmoże glupie pytanie: Jak myć bidony za pierwszym razem? - zwykłą ciepłą wodą - wrzątkiem z czajnika - zimną wodą opłukać Które z tych, a może jakoś inaczej?
Mod Team Odi Napisano 7 Czerwca 2006 Mod Team Napisano 7 Czerwca 2006 Wrzątkiem nie bo się zdeformować może. Ja stosuję gorącą wodę z ludwikiem. Po kupnie bidona nalewam to i tak sobie stoi kilka godzin żeby przestało śmierdzieć świeżym plastikiem.
bialykom Napisano 7 Czerwca 2006 Napisano 7 Czerwca 2006 ja tez najpierw traktuje bidon ciepla woda z plynem, a nastepnie przeplukuje woda z cytryna.
QWEY564 Napisano 7 Czerwca 2006 Napisano 7 Czerwca 2006 Ciepła woda i jakiś płyn do naczyń, zimna woda, woda z pastą do mycia zębów(zabija zapach) i płukanko ciepłą wodą... PS pomysł z cytryną też jest dobry PSII ja bym nie inwestował w koszyk na bidon montowany na sztycy(łatwo odpadnie na większej górce, krawężniku) widziałem też koszyki do makrokeszy montowane pod rama na rzep(też lipa - o ile będziemy wozić coś w bidonie ) Może sobie wywiersisz dziurki w ramie???(przy okazji ubędzie trochę gram )
topol Napisano 7 Czerwca 2006 Napisano 7 Czerwca 2006 Co do bidonka to polece bidon z systemem zakrecanym,nie natomiast z "klikanym".Klik jest uciazliwy,gwint całkiem znosny i sympatyczniejszy w obsłudze.Jesli nie bedzie to krypto reklama to polete bidon własnie tego typu ISISTAR. Tzw dezynfekcja= zawsze wrzatek
Blizzard Napisano 8 Czerwca 2006 Napisano 8 Czerwca 2006 Jesli nie bedzie to krypto reklama to polete bidon własnie tego typu ISISTAR. Chyba ISOSTAR, ja takie dwa kupiłem
Ogór Napisano 9 Czerwca 2006 Napisano 9 Czerwca 2006 kup se najpierw koszyk a pozniej zacznij myslec o bidonie ... tylko mam pytanie po co ci ten bidon ?? :>
Pustelnik Napisano 9 Czerwca 2006 Autor Napisano 9 Czerwca 2006 Ogór wiem, że najpierw koszyk. Po co mi bidon? No do wlewania tam picia rzecz jasna! Pojadę sobie gdzies dalej, chce mi sie pić i co A tak będe miał bidon.
solti Napisano 9 Czerwca 2006 Napisano 9 Czerwca 2006 A ja używam fabrycznego bidonu Żywca, w kóry jest pakowana zawartość 0,7 l wody mineralnej (mowa oczywiście o butelce) Sprawuje się naprawdę nieźle i jest dosyć tani :lol:
QWEY564 Napisano 10 Czerwca 2006 Napisano 10 Czerwca 2006 Pustelnik... zapodaj zdjęcie roweru z profilu i najlepiej połuż przy kole jakąś butelke lub puszkę(dla porównania) może uda się coś wymyśleć odnośnie montowania koszyka....
Pustelnik Napisano 10 Czerwca 2006 Autor Napisano 10 Czerwca 2006 Dzięki ale niestety nie mam możliwości zrobienia zdjęcia bo nie posiadam komórki z aparatem ani aparatu cyfrowego. Spróbuje zrobić te dziurki tak jak jest w rowerze mojego wujka. Mam tlyko pytanie jak już zrobie dziurki to jak później zamontować ten koszyk? Tam są jakieś zaczepki w tym koszyku czy jak to funkcjonuje? Tzn. Poprostu tam są takie haczyki co się wkłada w dziurki? I jaki najlepiej koszyk kupić z jakiej firmy?
QWEY564 Napisano 10 Czerwca 2006 Napisano 10 Czerwca 2006 W koszyk przykręca się do ramy śrubami(musisz mieć wygwintowane dziurki) może spróbuj znaleźć gdzieś stalowe koszyki i przyspawaj... Don Kichot miał podobny problem...
Pustelnik Napisano 11 Czerwca 2006 Autor Napisano 11 Czerwca 2006 Ok, mam gwintownicę to sobie nagwintuje. Dzięki.
djtomas Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 testował już ktoś coś takiego? http://allegro.pl/item110533142_super_poje...ekki_bidon.html POzdr.
MrJ Napisano 23 Czerwca 2006 Napisano 23 Czerwca 2006 Zanim ktoś wywerci w ramie dziury na wylot , niech się przejdzie do hydraulicznego albo marketu typu castorama i kupi dwie objemki skręcane śrubami (jak do rur) - ja mam taki patent i działa (z powodu posiadania tylko 1 mocowania do bidonu na ramie, a piotrzeby wożenia 2). Bidony mam oba isostara - litrówkę z ustnikiem wyciąganym i 0,5 z klapką. Oba zbytnio nie śmierdzą plastikiem, co jest zdecydowanym plusem (za to mój jeszcze jeden z Gianta capi jak diabli - odradzam!!!), ale i tak bezpośrednio przed jazdą napełniam je wodą raz czy 2 do pełna i wszystko potem wylewam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.