Skocz do zawartości

[obręcze] Odnowić czy kupić nowe?

offtopic210

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

To mój pierwszy post tutaj, w związku z czym chciałbym przede wszystkim powiedzieć, że na temat rowerów wiem bardzo mało. W zeszłym roku nabyłem radziecki rower Ural W-124 (Урал В-124) z 1968 roku. Wydaje się, że nie był specjalnie używany, bo łańcuch trzyma się nieźle a i opony, prawdopodobnie nigdy nie zmieniane, też są niezłe. No ale 45 lat w jakiejś szopie zrobiło swoje...

Chciałbym powoli go sobie restaurować, myślę że należy zacząć od kół, bo wyglądają strasznie. Jak myślicie - czy warto je jeszcze odnawiać zachowując oryginał czy lepiej poszukać czegoś nowego? :)

Tu macie zdjęcia Urala - https://plus.google.com/photos/109449929417685307743/albums/5978408110959869201?banner=pwa

Napisano

Na początku gratuluję chęci, a moim zdaniem, jeżeli ma być to odnowienie jakiegoś klasyka to powinno się zostawiać jak najwięcej oryginalnych części, widziałem kiedyś jak facet odnawiał motor WSK i jakoś to doprowadził do porządku od podobnego stanu, jak już się za to poważnie zabierasz to postaraj się je zachować żeby z oryginału nie została Ci sama rama:)

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...