Skocz do zawartości

[rower] Cube GTC Reaction 29 SL 2014

bartekm1990

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Przymierzam się do zakupu nowego sprzętu na sezon 2014 i mam prośbe o opinie. Rower bedzie uźytkowany na maratonach.

Chodzi konkretnie o ten model:

http://www.cube.eu/en/bikes/mtb-hardtail/reaction/reaction-gtc-sl-29-black-grey-white/

Czy ktoś moźe coś powiedzieć na temat tego sprzętu? Cena w moim odczuciu jest dość atrakcyjna tj. 8799 zł. Natomiast wątpliwości budzi rama, a mianowicie róźnica między kompozytem GTC a HPC. Czy ktoś miał styczność z którąś z nich?

Pozdrawiam

Napisano

Witam. Sam jeżdżę na Reaction GTC, co prawda wersji jeszcze 26er, ale mogę w pełni polecić ramę z tego kompozytu. Lekka, sztywna, lakier dobrze się trzyma i nie odpada (ważę ok. 78kg). Od czasu jak jej używam zauważyłem tylko takie podłużne pęknięcia w okolicach suportu, ale ponieważ są to idealnie proste linie, a nie drzewka pęknięć to traktuję to jako zwykłe pęknięcia lakieru związane z pracą karbonu. Rama nie trzaska ani nie wydaje z siebie żadnych niepokojących odgłosów (oczywiście nie jeżdżę tym rowerem po bułki) Nie wiem tylko jak Cube w nowych modelach 29 i 27,5 rozwiązał wyprowadzenie linki przedniej przerzutki z ramy, w mojej jest taka tandetna przelotka, która była przyklejona marnym klejem, który puścił po paru jazdach, dopiero po naładowaniu masy Poxipolu się trzyma i nie wylatuje przy zmianie biegów. Mam nadzieję, że Cube to poprawił i w nowych ramach coś takiego się nie zdarza. Co do samego roweru, który wysłałeś, wydaje mi się, że za 8800zł opłaca się brać taki sprzęt na takich częściach. Właściwie między tymi ramami GTC, a HPC nie widzę większej różnicy, oprócz osi 15mm w ramach HPC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...