Dejv47 Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Witam. Powoli zaczynam przygotowania do sezonu, na początek postanowiłem wymienić okładziny w swoich hamulcach, Avid'ach Single Digit 7. Na chwilę obecną, użytkuję okładziny Avid Wrangler 2, które towarzyszą mi od nowości, jednak przedni hamulec zaczął strasznie piszczeć w momencie hamowania. Uznałem więc, że przyszedł czas na jego wymianę. Pierwsza myśl, która przyszła mi do głowy, to zakup tych samych okładzin. Problem tkwi w tym, że nigdzie nie mogę ich dostać, szukałem też w wielu sklepach internetowych i rezultat jest ten sam. Postanowiłem, że zwrócę się do Was z prośbą o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. W związku z tym, chciałbym zapytać, które okładziny będą najlepsze do w/w przeze mnie hamulców ? Z góry dziękuję, za udzieloną pomoc i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AXE95 Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Było tyle razy.... Najlepsze klocki to Koolstop, Clark's, Merida Green Brake Te rim wranglery nie są za dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dejv47 Napisano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Tak wiem, ale żaden z wątków nie rozwiał moich wątpliwości, zależy mi na konkretnym modelu okładzin, bo wymienieni przez Ciebie producenci są mi bardzo dobrze znani. Nie wiem tylko, jaka konkretnie okładzina będzie pasować do SD7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 każda wymienna będzie pasować... [v-brake] Okładziny Shimano XTR czy Avid Rim Wrangler? [klocki hamulcowe] wybór klocków do hamulców v-brake ? [Klocki hamulcowe v-brake] Klocki twarde/miękkie - różnica przy hamowaniu [v-brake klocki] Klocki jednorazowe vs wymienne okładziny PS "każda", pod warunkiem, że nie jest dedykowana do szosy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dejv47 Napisano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Ok, problem rozwiązany. Właśnie do "koszyka" powędrowały okładziny 3 Function Accent'a Dzięki chłopaki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.