Skocz do zawartości

[ok. 4000-4500zł] KTM ultra 1964 limited

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Wszystkim!

Nowy sezon się zbliża i planuję zakup nowego roweru. Moją uwagę przykuł KTM ultra 1964 limited 27. Ktoś może się wypowiedzieć na temat tego roweru?

Mój wzrost to 172cm. Czy rama 17" bedzie OK? Albo może rozmiar większa?

Nie interesują mnie rowery 29er.

Proszę o opinie i pomoc w wyborze!

Mój wzrost to 172cm. Czy rama 17" bedzie OK? Albo może rozmiar większa?
17-18" bo widzisz rozmiar ramy dobiera się +/-1 ale raczej rozmiar mniejszą niż większa  ;)  Czy spasuje to osobista sprawa

W każdym bądź razie ten KTM za tą cenę się jaka bardziej opłaca. Znów powtórzę się że KTM'y są raczej drogie ale taka wersja limitowana to rarytas (mam na myśli osprzęt)

Inne, podobne:

http://katalog.bikeworld.pl/2014/web/produkt/rowery/mtb_650b_hardtail/focus/37610/black_forest_27r_2_0

http://katalog.bikeworld.pl/2014/web/produkt/rowery/mtb_650b_hardtail/cube/37905/acid_27_5

http://katalog.bikeworld.pl/2014/web/produkt/rowery/mtb_650b_hardtail/kross/31671/level_r8

A po co mialbym to robic? Odpowiedzialem czlowiekowi, ze sie przymierzylem, podpasowal i zamowilem. Skan faktury trzeba podpiac ? Bo jak tak to forum trzeba sobie podarowac

Wysłane z mojego OV-Vertis-01 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Przesiadlem sie z roweru, ktory mial juz swoje lata takze nie wiem czy bede do konca obiektywny.

Zanim go kupilem, przymierzylem sie do geometrii, ktora od razu mi podpasowala. Uzywam rower do XC, stad nadmiernie sportowa pozycja nie byla ta, ktirej szukalem.

Mam swiadomosc slabosci tego modelu jak hamulce, ale skupialem sie na mozliwie najlepszym amorze, a Reba sprawdza sie doskonale. Szczerze nie znalazlem z Reba lepszej oferty.

Hamulce wbrew pozorom tez dzialaja bez zarzutu.

Jestem wyjatkowo zadowolony, wzrost wydajnosci mojego pedalowania do poprzedniego roweru 26 cali bardzo zauwazalna.

Mam 180 cm wzrostu i kola 27.5 bardzo mi podpasowaly.

Wyglad, jezeli ma znaczenie dla kogos, naprawde jest zacny.

Przy moim 168 cm wzrostu optymalnym rozmiarem w trakcie przymiarki było dla mnie 17", ale wydaje mi się, że wolałbym ciut bardziej wyciągniętą i pochylona pozycję. Można ozywiście jeszcze nieco cofnąć siodełko i obrócić mostek. Ty w swoim masz obórcony, czy ustawiony fabrycznie? Jak w związku z tym spisuje się na podjazdach ("mało efektywna pozycja na podjazdach")?

W bB piszą też, że "ultra z racji wysokiej pozycji i umiarkowanie szerokiej kiery nie należy do megastabilnych na kamiennych i luźnych sekcjach. Trudno nad nim zapanować, goni na boki [...]". Byłbyś w stanie się jakoś do tego odnieść?

Porownywalem do pozycji na rowerach kolegow, czy Wheelera 26 czy Focusa 29 i pozycje byly analogiczne.

Mostek mam fabrycznie, siodelko idealnie w poziomie i mega wygodne. Na pewno nie jest to pozycja wyciagnieta, ale mi wlasnie taka odpowiada.

W moich terenach nie mam luznych kamiennych sekcji, takze sie nie odniose. Z piechu wychodzi pieknie bo mam wiecej piachu niz kamieni.

Co do podjazdow- trzeba tylkiem popracowac na ostrych podjazdach tj lekko kiere podrywa ale ja nie widze roznic z innymi sprzetami. Blokada amora bardzo pomaga i jest niezwykle skuteczna.

Czytalem ten artykul na Bb. Moze ja nie jezdze tak ostro jak oni testuja?

Popatrz jeszcze na tym forum. Ktos juz odchudzal ultre poprzez zmiane mostka i sztycy uzyskujac inna pozycje. Niemniej tez byl zadowolony ze sprzetu jako takiego.

Dobre tez bylo to ze po miesiacu serwis w cenie i chodzi jak fabryczka dalej. Zreszta- mam z 600 km przejechane takze musi chodzic.

Co sobie przypominam- trzeba mocno skrecic mocowanie siodelka bo przy moich 85 kg lubilo sie lekko przemiescic.

Szczerze mowiac szukalem dosc dlugo roweru z Reba i ciezko bylo o taka cene. Teraz na Bikestacji jakis rowerek sie pokazal ale nie pamietam marki.

Witam,

Rowerek kupiłem w czwartek. Ze względu na święta nie miałem okazji jeszcze dużo pojeździć. Zrobiłem tylko 25km wracając do domu ze sklepu (troszeczkę miasta i terenu).

Pierwsze, co rzuciło mi się w oczy to bardzo wygodna pozycja podczas pedałowania. Nie odczułem zmęczenia, ani dyskomfortu podczas jazdy. Zazwyczaj odczuwałem lekki ból mięśni w odcinku lędźwiowym na starym rowerze - a tu nic.

Rower bardzo dobrze sprawuje się na sypkiej powierzchni - piasek, luźna ziemia (akurat miałem przyjemność jechać za spycharką wyrównująca drogę leśną).

Pod górkę rzeczywiście lubi podrywać kierownicę do góry, jednak można się tego w prosty sposób pozbyć -  zwiększyć prędkość jazdy.

Hamulce też dają rade jak na swoją półkę cenową.

Z ciekawości się zapytam udało się wam zbić cenę. Mi sprzedawca upuścił cenę tylko o 200zł.

Porównałem jeszcze w tej samej cenie Kros R8, Giant Taon R1, Cube Accid 27,5 i KTM wygrał.

Na nasze rowery dostaliśmy 10% rabatu gotówkowego. Dodatkowo możemy sobie wybrać z oferty sklepu akcesoria i części do wysokości 5% wartości katalogowej rowerów.

Jutro odbieram sprzęt. Jak tylko zdrowie pozwoli zabieram się za testowanie. A 10 maja w Zdzieszowicach pierwszy test maratonowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...