Scarper Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Witam przeglądajac allegro natknąłem się na http://allegro.pl/olej-do-amortyzatora-teflonizer-protone-goodbike-i3921662919.html Myślicie czy takie coś poprawi prace xc32 solo air? Czy to tylko ściema jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Ściema nie jest, pytanie tylko po co, skoro można mieć olej od razu z teflonem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Podejrzewam, że utrzymywanie w czystości da więcej niż teflon w oleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Utrzymywanie w czystości to jedno, poprawienie płynności to drugie. Jeśli olej taki zredukuje w jakimś stopniu tarcie to wtedy oczekiwany efekt może faktycznie być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Nie wydaje mi się, że teflon zmieni jakość w stopniu zauważalnym względem oleju bez dodatku. W przypadku olejów do łańcucha różnice są - że tak powiem - marketingowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 8 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Cena solidna, wolałbym kupić porządne smarowidła za to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Smarowidła kupiłem Redrum 100ml Pit stop 5w 200ml Pit stop 15w100ml Judy butter-chce kupic. Dam sobie spokoj z tym teflonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 mklos, za duzo w swoich wypowiedziach uzywasz zwrotow "wydaje mi sie", "nie wydaje mi sie"... teflon w spray daje zdecydowanie rade i roznica w maratonowych (suchych) warunkach jest odczuwalna nawet do 2.5h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Zauważyłeś, że mówimy o konkretnym specyfiku a nie o teflonie ogólnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 zauwazylem to -> Podejrzewam, że utrzymywanie w czystości da więcej niż teflon w oleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Lepiej by było gdybyś wskazał specyfik, którego używasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 jednak sor, pomylilem sie, nie teflon a silikon do konserwacji uszczelek(zauwazylem to dopiero, jak poszedlem poszukac zeby napisac). Nic wyszukanego, poszedlem do sklepu chemicznego i poprosilem o to, wzialem pierwszy lepszy -> jak dla mnie fantastyczna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Taniej wyjdzie kupić smar silikonowy, efekt ten sam tylko nakładasz poprzez szmatke. Można zamykać, moze kupię ten dodatek i zobacze jak to działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.