am400d Napisano 7 Lutego 2014 Napisano 7 Lutego 2014 Witam, złożyłem swój czwarty w życiu rowerek z napędem single i pierwszy raz zastosowałem napinacz jednokółkowy na tył w miejsce tylnej przerzutki. Problem mam taki, że napęd jest świeżo po czyszczeniu, nasmarowany, a hałasuje głośno i wydaje mi się, że to wina napinacza. Załączam zdjęcie w załączniku. Napinacz nówka sztuka, uważacie, że napięcie jest dobre? Może rozebrać to kółeczko i przesmarować? Z tego co sprawdzałem jest dokręcone mocno. Chodzi luźno na tych firmowych podkładkach, ale to chyba nie to. Linia łańcucha z moich wyliczeń jest ok, bez odchyłów powyżej 4mm. Będę wdzięczny za sugestie.
Mod Team Puklus Napisano 8 Lutego 2014 Mod Team Napisano 8 Lutego 2014 Ja bym skrócił łańcuch i dał napinacz gdzieś na środek widełek. Głośna praca może wskazywać ze coś nie jest tam równo.
am400d Napisano 9 Lutego 2014 Autor Napisano 9 Lutego 2014 Byłem w dwóch serwisach rowerowych (w tym jeden shimano center) i w obydwu mówili, że to napinacz, świeże kółeczko, reszta napędu stara i stąd taki hałas. Linia łańcucha ok
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.