Skocz do zawartości

[Manetki] Różnica między 3 a 2 biegowymi

KMtown

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie czy jest różnica między manetkami na 3 i na 2 biegi ? Mowa tu o manetce do przedniej przerzutki , czytałem gdzieś ,że trochę mają inny ciąg linki. Czy to jest prawda ? Czy tak naprawdę manetki się niczym nie różnią ?

Jeśli było już takie pytanie to przepraszam.

Napisano

Nie chodzi mi czy shimano będzie współpracować ze sramem.... Pytanie jest czy manetki 3 begowie i 2 biegowe są takie same czy mają inny ciąg linki. Czytałem ,że manetki 2 biegowe są bardziej przystosowane do napędów 2 blatowych i stąd moje pytanie. Podobno manetki pod 3 i 2 biegi maja trochę inny ciąg linki ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Napisano

Jak ten sam model to tylko 1 bieg wiecej i manetka 3s z przerzutka 2s dziala, mam tak zrobione sram x0 z slx.

Maja tylko wiecej jeden bieg!!!

Nic nie pisalem o ciagu wiec jest taki sam!

Napisano

Wyjasnilem to w poczatku posta...

Shimano i sram maja taki sam ciag linki...

Czytaj poprzedni post...

Nic o ciągu linki nie ma.....

A co do manetek to sprawdziłeś to ? Czy tylko domysły ?

• Mod Team
Napisano

Pytanie jest czy manetki 3 begowie i 2 biegowe są takie same czy mają inny ciąg linki. Czytałem ,że manetki 2 biegowe są bardziej przystosowane do napędów 2 blatowych i stąd moje pytanie.

Marketingowy bełkot. Jak mogą mieć różny ciąg linki jak zębatki są oddalone o taką sama odległość zarówno w korbie 2 jak i 3 rzędowej. Gdyby było inaczej manetka 3rzędowa nie działałaby dobrze przy korbie 2blatowej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...