Synergy Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Witam koteczki drogie. Potrzeba matką wynalazków, jak to mówił klasyk, więc zaczynamy: Potrzebujemy: - 2 strzykawki 20ml - wężyk gumowy o małej średnicy aby do dziubka strzykawki przylegał - 2 śruby baryłkowe od przerzutki - Super Glue 1) Przyklejamy węzyk do strzykawki, aby było szczelnie 2) Wkładamy drugi koniec w śrubkę baryłkową, uszczelniamy super glue 3) Działa Śruba baryłkowa, ma taką samą średnicę jak odpowietrznik do avida. Jest w oryginalnym zestawie jeszcze taki zacisk do bąbelków, ale wystarczy zgiąć wężyk podczas wyciągania bąbelków z płynu więc jest on niepotrzebny.Efekt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 "uszczelniamy super glue" faktycznie dobry pomysł... strzykawki polecam takie 50ml - o wiele lepiej się z nimi pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Źle ująłem, szczelny zestaw taki to jest, ale na wszelki wypadek aby wężyk nie wyskoczył warto je skleić super glue czy taśmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Fajnie, ale to było tu już tyle razy wałkowane ... http://www.forumrowerowe.org/topic/35708-odpowietrzaniezestaw-do-odpowietrzania-avida-juicy-357-zrob-to-sam/ nie dziwił bym się ze gdzieś nie wiadomo gdzie ale to na tej samej stronie jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 @Synergy Gdzie ty dostałeś strzykawki z gumowym tłoczkiem? Nie idzie tego kupic/zamówić w żadnej aptece. Całą Bydgoszcz zjeździłem za takimi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 7 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 U siebie bez problemu w aptece zamówiłem takie strzykawki. Kwestia hurtowni w której się zaopatrują lub życzliwości pań, możliwe że za mały temat na zamawianie lub muszą zamówić zbiorowe opakowanie a potem im zalega . Bez problemu można kupić na "znanym portalu aukcyjnym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol24041998 Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Witam, czy wszystkie śruby baryłkowe są takie same? posiadam takie od klamkomanetek Shimano. Będą pasowały do Avid Elixir 3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lysy1st Napisano 21 Maja 2015 Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 świetna sprawa ;D widzę problem z hamulcami rozwiązany, mam mega zapowietrzony avid elixir 5.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 31 Maja 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Wszystkie powiadające gwint M5 ... Ale w zaciskach z tego co pamiętam był M4 ... ale mogę sie mylić. Baryłki na pewno od przerzutki i manetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi