fix123 Napisano 7 Lutego 2014 Napisano 7 Lutego 2014 Można się już zapisywać: http://sww.rowerowabrzoza.pl/index.php/artykuy-w-headerze/1218-vi-metropolia-bydgoszcz-maraton-mtb-31052014r Pozd.
MaciejBIKE Napisano 19 Marca 2014 Napisano 19 Marca 2014 Witam, Na stronie internetowej "VI Metropolia Bydgoszcz Maraton MTB - 31.05.2014." widnieje informacja, że trasa maratonu będzie tą samą z roku 2013 - dystans ok.55km. Czy mógłby ktoś przybliżyć w formie mapki jak mniej wiecej ta trasa będzie wyglądać? Czy jest ona podobna do tej z roku 2009 ? http://rowerowanie.com/bydgoszcz/trasa-metropolia-maraton-2009/ Pozdrawiam, Maciej
roweroskop Napisano 22 Marca 2014 Napisano 22 Marca 2014 Prosze - http://www.gpsies.com/map.do;jsessionid=08419747975EE950976A5996D63DFFA2?fileId=zgyjongefnteafvj
MaciejBIKE Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 W nawiązaniu do przesłanej trasy mam jeszcze pytanie, bo liczba km. Maratonu Metropolia powinna wynosić 55km, a ta załączona ma 48km. Tzn., że te 7km nie wiadomo jeszcze gdzie będzie poprowadzone, czy może po prostu mapa źle pokazuje dystans?
elcoyotto Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Te brakujące km liczą od startu honorowego ze Starego Rynku do Koguta
roweroskop Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 W nawiązaniu do przesłanej trasy mam jeszcze pytanie, bo liczba km. Maratonu Metropolia powinna wynosić 55km, a ta załączona ma 48km. Tzn., że te 7km nie wiadomo jeszcze gdzie będzie poprowadzone, czy może po prostu mapa źle pokazuje dystans? Dokładnie jak kojocik pisał - 7 km to spacerek ze starego rynku na start właściwy ... tak więc de facto maraton to tylko 48 km .
MaciejBIKE Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 Dzięki! W takim razie w tej kwestii już wszystko jasne Pozostaje mi jeszcze tylko wątpliwość dot. godzin rozpoczęcia/zakończenia imprezy. O godz. 12:00 ma być start ostry (55km), a już o godz. 15:00 dekoracja zwycięzców na Rybim Rynku w Bydgoszczy. Patrząc na wyniki ubiegłoroczne, to większość startujących (poza oczywiście pierwszymi miejscami) miała czas ukończenia maratonu w ciągu 2-3h. Tym samym biorąc pod uwagę duże zmęczenie po wyścigu i jeszcze dojazd od "Koguta" do Rybiego Rynku, to chyba jest wręcz niemożliwe dla dużej większości, aby zdążyć na godz. 15:00 i mieć okazję zobaczyć dekorację zwycięzców... Czy większość startujących trafiała po wyścigu na Rynek o własnych siłach na rowerze, czy raczej zapewnionym transportem samochodowym? A co z kwestią otrzymywanych medali, które także mają być wręczane na Rybim Rynku? Rozumiem, że osoba, która np. przyjedzie na Rynek już po dekoracji zwycięzców np. przed godz. 16 to i tak takowy medal będzie na niego czekać?
biker91 Napisano 7 Kwietnia 2014 Napisano 7 Kwietnia 2014 Witam! Jestem zaszczytnym zdobywcą ostatniego miejsca ubiegłorocznego maratonu na dystansie ok. 55 km (zerwany łańcuch na 30 km = 25 km z buta, na szczeście duzo zjazdów pozwoliło mi zrobić z roweru hulajnoge ) Tak więc co do pytania, to org transportu powrotnego nie zapewnia. Ja Bydgoszczy nie znam kompletnie więc zabrałem się z grupką Masters'ów (jeden z nich pożyczył mi skuwacz na mecie) na Rynek, na ktorym około 16 było już po dekoracji. Medal otrzymałem od ładnych Pań hostess które stały i je wręczały :] ;] ;] ps. udział wziąć warto choćby ze względu na niespotykanie pyszne kiełbaski wydawane na tymże rynku ;]
MaciejBIKE Napisano 26 Kwietnia 2014 Napisano 26 Kwietnia 2014 Dzisiaj w końcu przejechałem całą trasę za jednym podejściem, bo do tej pory dzieliłem ją sobie na etapy. Powiem szczerze, że są dwie takie górki po stronie wschodniej od torów Emilianowa, gdzie dosłownie można płuca "wypluć" - gdzieś tak na 32 i 33 km trasy maratonu. Niestety podczas ostatnich 6km "wysiadł mi prąd" bo jechałem na jednym bidonie i na koniec już praktycznie bez płynów ciągnąłem na resztkach sił - wyszło mi łącznie 2h 50min, ale biorąc pod uwagę, że dużo minut straciłem właśnie na tych ostatnich km, to mam nadzieję, że na same zawody uda mi się zejść o te co najmniej 20 min. Tak się zastanawiałem jak duży jest % ludzi śmigających na kołach 29" ? Orientujecie się? Bo to że podobno czołówka światowa już dawno przerzuciła się na większe koła to wiem, ale jestem ciekaw jak to wygląda w przypadku tego maratonu. Coś czuję, że moje 26" może być w pewnych momentach zbyt wolne - zwłaszcza na płaskich odcinkach. Z drugiej strony, aż się nie chce wierzyć, jak ktoś schodzi poniżej 2h na tej trasie - bo chyba bez 29" nie da rady takiego czasu osiągnąć
Piterro Napisano 26 Kwietnia 2014 Napisano 26 Kwietnia 2014 Ja zamierzam go jutro przejechać. To będzie mój pierwszy start w maratonie mtb. Raczej wyląduje pod koniec stawki ale bardzo chce spróbować. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
rybciasum Napisano 27 Kwietnia 2014 Napisano 27 Kwietnia 2014 Z drugiej strony, aż się nie chce wierzyć, jak ktoś schodzi poniżej 2h na tej trasie - bo chyba bez 29" nie da rady takiego czasu osiągnąć Wtorek i czwartek Bydzia Power ma treningi MTB, część z nich jeździ na 26", zobaczysz, że się da na 26" osiągnąć takie cuda... Ps. rekord trasy Banach osiągnął chyba na 26", a mój znajomy miał 2h 20 minut na CXie single speed, tak, jeden bieg...
Darek1990 Napisano 27 Kwietnia 2014 Napisano 27 Kwietnia 2014 zarejestrowany niestety muszę w tym roku odpuścić Mazovię u siebie ,więc jako rekompensatę przejadę się u sąsiadów pozdro!
MaciejBIKE Napisano 27 Kwietnia 2014 Napisano 27 Kwietnia 2014 Wtorek i czwartek Bydzia Power ma treningi MTB, część z nich jeździ na 26", zobaczysz, że się da na 26" osiągnąć takie cuda... Ps. rekord trasy Banach osiągnął chyba na 26", a mój znajomy miał 2h 20 minut na CXie single speed, tak, jeden bieg... Bardziej chodziło mi o zejście poniżej 2h, bo to że na 26" można spokojnie osiągnąć czas ~2h20 to wiem. Kwestia wytrenowania, lekkości roweru itp. - tak czy owak wielki podziw, a jeśli rekord trasy został osiągnięty na 26" to już w ogóle pełen szacun
rszturo Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 W zeszłym roku 30 zawodników osiągnęło czas poniżej 2 godz i na pewno część z nich była na 26" Nie ma się co sugerować rozmiarem koła, ważne jakie będzie podłoże, bo jeśli suche to wszyscy będą mieli trudo.
kabudza Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 Zapisany Czy ktoś się orientuje jak wygląda przebieg i profil trasy 30 km? I czy dojazd z rynku na start ostry to faktycznie aż 7 km?
MaciejBIKE Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 Przebieg trasy 30km będzie początkowo taki sam jak na dystansie 55km, tylko że pętla pewnie będzie się gdzieś zamykać na wysokości przecinania szosy obwodowej 10 i potem już tylko powrót do mety. Te 7km jest zapewne liczone w obie strony rynek-start ostry.
Pulse Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 Nie moge sie doszukac tracka z tej trasy, moze ktos pomoze?
mant3z Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 To co Celesim podlinkował załadowałem do bikemap, wyszło tylko 90m przewyższeń? http://www.bikemap.net/pl/route/2614153-mtb-vi-metropolia-bydgoszcz/
Pulse Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 Mi wg. polara wyszlo: 2009r 300m, 2010 255m, polar zaniza w porownaniu do odczytu z gps jakies 20% wiec mysle ze przewyzszen bedzie kolo 300-350m Tu masz loga z endo, sume wysokosci mozna sobie wkrecic ale jakis zarys profilu widac -> http://www.endomondo.com/workouts/343657370/3628168.do
mant3z Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 No bo widzisz twoja się różni, wyślij mi GPX'a proszę na mant3z@boo.pl
Pulse Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 to nie ja jechalem, tylko ktos kogo wyluskalem jako kogos kto jechal ta trasa.
MaciejBIKE Napisano 27 Maja 2014 Napisano 27 Maja 2014 W numerach startowych mają być chipy, które będą automatycznie zczytywane przez odpowiedni system, tak więc siłą rzeczy czas pokonania maratonu zostanie zliczony w momencie przekroczenia mety. Nasuwa mi się jedynie pytanie, czy czas dla danego zawodnika rozpoczyna się liczyć dopiero od momentu przekroczenia przez niego linii startu, czy jest liczony wspólnie i rozpoczyna się dla wszystkich o danej godzinie z ostrego startu ?
Pulse Napisano 27 Maja 2014 Napisano 27 Maja 2014 Na moje dla wszystkich rowno, w przeciwnym wypadku moglo by dojsc do dziwnej sytuacji, gdzie kolejnosc przekraczania mety byla by inna od kolejnosci na liscie wynikow. To Twoj pierwszy maraton?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.