radzik71 Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 Jak w temacie? Mam dwie sztuki Evo, ale tylna już prawie zniknęła i rozglądam się za nową. Jaka jest różnica między wersją performance a evo ?Jakie ew. inne oponki w "podobnym" stylu mogę szukać? Lekkie do agresywnego XC? Dorzucę może, że sporo toczę się po DDRach - czy to zanim wyjadę na jakąś ziemię, czy do pracy - stąd ralph znika w tempie zawrotnym...
Centek Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 poza różnicą w cenie , to evo jest naturalnie wersja lżejszą i ma bodajże 3 mieszanki gumy o różniej miękkości / twardości Miękka mieszanka odpowiedzialna jest za dobrą przyczepność ale i na znikanie bieżnika w szybkim tempie No i evo może być zalewane mleczkiem.
tomiz1 Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 Wersja performance to tak jakby podstawowa opona. Evo to już opony całkiem wylajtowane, TubelessReady lub Bezdętkowe. (Mogę się mylić )Jeśli chodzi o inne opony: może Smart Sam (polecam!), albo Saguaro. Pozdrawiam
Cox Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 Performance ma oplot 67 włókien na cal^2, evo 127 na cal^2, gęstszy oplot daje możliwość zbudowanie lżejszej opony ze względu na brak konieczności dawania dużej ilości gumy, po za tym szkielet evo jest bardziej elastyczny = mniejsze opory toczenia o mieszakach gumy już koledzy pisali
miskov17 Napisano 8 Lutego 2014 Napisano 8 Lutego 2014 Na co dzień bierz peformance, jest w zupełności wystarczająca. I też można ją bez problemu zalać mlekiem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.