Przeor Napisano 18 Czerwca 2014 Autor Napisano 18 Czerwca 2014 Nash, jaki program, jaja sobie robisz? Na maraton z wyznaczoną trasą nie jedziemy. Wpadaj na jazdę, przyda się lokales do oprowadzenia po ciekawych szlakach.
Nash Napisano 18 Czerwca 2014 Napisano 18 Czerwca 2014 Patrząc okiem rowerzysty to jest tu tylko jeden godny uwagi szlak, który prowadzi szczytem wszystkich wzniesień które widać na mapie, reszta to tylko bardziej lub mniej strome dojazdy do niego. Jest to szlak papieski bardzo ładny, będziecie 3 dni więc i 3 "pagórki" zaliczycie. Nie jest już tak ostro jak kiedyś ponieważ 2 lata temu zaczęła się tu wycinka drzew, zrobili prowizoryczne drogi w postaci klepisk także nie będziecie musieli pchać rowerów cały czas. Myślę że tylko jakieś 40% drogi na szczyt (jeśli traficie na taką drogę) Nie znam dokładnie wszystkich górek dlatego najlepiej zaopatrzyć się w mapę turystyczną beskidu małego - góra 10zł. Nie po to żeby się nie zgubić ale jedynie po to, żeby wiedzieć z której strony ugryźć dane wzniesienie żeby za szybko nie skończyć bo to zazwyczaj kończy się rozczarowaniem :/ Trasa Czupel - chrobacza łąka - międzybrodzie - magurka - straconka to jakieś 28km (w linii prostej na mapie) w 3-4 godziny. Tak, żeby następnego dnia nie móc się ruszać. (polecam ją zrobić w 6 godzin) BArdzo ładna trasa z widokiem na żywiec i beskid żywiecki a także jezioro międzybrodzkie. Wy będizecie stacjonować w dolinie między wzniesieniami któe odwiedziłem tylko raz i na szczyt nie dojechałem bo skończył mi się dzień. Ale jeżeli wybierzecie się na przegibek i magurke to moge was oprowadzić EDIT: Jednak nie oprowadzę was ponieważ w te wszystkie dni pracuję Szkoda wielka szkoda, no nic miłej podróży i żeby wam potem nogi z dup powyłaziły a i przy zjazdach uważajcie na runny odprowadzające wodę. Zmora każdego HT.
marcinusz Napisano 18 Czerwca 2014 Napisano 18 Czerwca 2014 UWAGA! Ogłaszam przetarg nieograniczony na moje miejsce na zlocie. Dwa noclegi i ognisko oplacilem, ale niestety zdrowie zbuntowało się i nie mam już nadziei na powrót do zdrowia na czas Prośba do wielebnego i zainteresowanych jeszcze nie zapisanych, aby to moje miejsce przehandlować ze skutkiem zwrotu kasy dla mnie. Niestety nie będę na zlocie w "domowych" górach:( Może dopiero w lipcu doktory pozwolą mi pomacać rower...
zienio Napisano 18 Czerwca 2014 Napisano 18 Czerwca 2014 Podpinam się pod posta kolegi Marcinusz Tez mam do oddania jedno miejsce w naszym VIP roomie 4-osobowym. 2 noclegi. Zainteresowanych prosze o info na pw.
Przeor Napisano 21 Czerwca 2014 Autor Napisano 21 Czerwca 2014 Zedytowałem pierwszego posta. Lista poszła już w środę. Michalj jesteś zapisany na liście wysłanej do ośrodka tylko tutaj Cię przeoczyłem. Ważna informacja: Proszę się zgłaszać podając swoje nicki z forum, bo tak podałem na liście. Do zobaczenia na zlocie Jakby ktoś się chciał jeszcze zapisać to miejsca jeszcze są, ale proszę się w tej sprawie kontaktować z ośrodkiem bezpośrednio.
Kenzie Napisano 22 Czerwca 2014 Napisano 22 Czerwca 2014 Nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczęMimo, że na zlot oczywiście jadę to jazda rowerem odpada. Na dniach ustalam termin operacji stawu skokowego, ale mam nadzieję że pogoda dopisze to chociaż uda się pochodzić po górach Gdzieniegdzie zajadę pewnie autem więc jeśli ktoś miałby ochotę na zagraniczne piwko to nie ma problemu
ukaniex Napisano 22 Czerwca 2014 Napisano 22 Czerwca 2014 Kenzie to możemy w kilka osób wyskoczyć wieczorem na dobre piwo. Pogoda raczej nie pozwoli na ogniska jak w zeszłym roku. :-/
Zymelka Napisano 22 Czerwca 2014 Napisano 22 Czerwca 2014 Ukaniex Ty to pesymistyczne nastawiony jesteś.
Kenzie Napisano 22 Czerwca 2014 Napisano 22 Czerwca 2014 Miejmy nadzieję, że pogoda dopisze. Nawet jeśli będzie kwas to i tak wiem, że to Was nie zatrzyma;) W zeszłym roku też zapowiadało się niemrawo, a daliśmy radę na singlach.Ja osobiście chętnie zaopatrzę się w regionalne dobroci w postaci piwka czy innych pyszności. Przyda się odskocznia od codzienności (głównie studneckiej)
ukaniex Napisano 22 Czerwca 2014 Napisano 22 Czerwca 2014 Nie ma błota nie ma enduro... ale ognisko to sie na deszczu paliło nie bedzie. :-( Piotrek. Kask weź! Najlepiej fulfejsa! ;-) PS. ... i sprawdź pw. ;-)
adhed Napisano 22 Czerwca 2014 Napisano 22 Czerwca 2014 A gdzie patrzysz na pogodę? bo może będzie ładnie :-) Jeszcze prawie tydzień, to wszystko się może zmienić do zobaczenia!
Zymelka Napisano 22 Czerwca 2014 Napisano 22 Czerwca 2014 Ważne żeby było ciepło domowego ogniska Mam nadzieje ze w tym roku obędzie się bez crashtestow kasku
Przeor Napisano 22 Czerwca 2014 Autor Napisano 22 Czerwca 2014 Jak będą żaby leciały z nieba, to zakupimy izotoników na wieczór.
Mod Team mrmorty Napisano 23 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 23 Czerwca 2014 Ja z zapisem czekałem niemalże na ostatni moment, ale wczoraj dostałem grafik na przyszły tydzień i nie urwę się, bo normę musi ktoś wypracować Niemniej jednak, najpóźniej w niedzielę ruszam w góry na Ukrainę na 2 tygodnie i Wasze zdrowie wypiję. Hardtail przechodzi gruntowny przegląd, fula kończę już składać, przed chwilą skończyłem przerabianie zbroi na coś bardziej mobilnego, jeszcze tylko ochraniacze na kolana zostało nabyć. W planach mam Czarnohorę, pasmo Swidowca i oczywiście ukochaną Połoninę Borżawę. Uważajcie tam na siebie
Zymelka Napisano 24 Czerwca 2014 Napisano 24 Czerwca 2014 Ktoś jutro z rana się pojawi? Ja będę ok 10-10.30 na miejscu.
c1ach Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 My zaraz po Tobie...ma padać Ale przestanie w drugiej części dnia.
Przeor Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Napisano 25 Czerwca 2014 C1achu, a zadzwoniłeś tam sobie i zarezerwowałeś od środy? Bo pisałeś co innego. Możesz mieć brudną pościel czasami, bo miejsca są No niby mam być od czwartku, nad noclegiem w sumie nie myślałem Możesz mnie wpisać.
n4k5 Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 Ktoś reflektuje na opłacone dwa miejsca? Fajnie by było odzyskać część kosztów. Prawdopodobnie nie będę mógł przyjechać.
Zymelka Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 Pierwszy Jesten juz na miejscu. Ośrodek wygląda bardzo przyjemnie, obsługa tez bardzo miła I życzliwa Przepyszny chorwacki bimberek juz się chłodzi
c1ach Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 Ehhh, już za bardzo chcę jechać i stąd pomyłka. Myślałem o czwartku rzecz jasna. Na czwartek też muszę rezerwować ?
venom2000 Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 Przepyszny chorwacki bimberek juz się chłodzi
Przeor Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Napisano 25 Czerwca 2014 Ehhh, już za bardzo chcę jechać i stąd pomyłka. Myślałem o czwartku rzecz jasna. Na czwartek też muszę rezerwować ? Na czwartek nie. @Zymelka, dogadaj sobie pory posiłków. Wstępnie ustaliłem, śniadania od 8 do 9, kolacjo obiady od 19 do 20.
adhed Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 Nie chce zapeszać, ale wygląda na to, że od piątku ma się zrobić ładna pogoda - cieplutko i bez deszczu
Przeor Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Napisano 25 Czerwca 2014 Jakby mnie kto szukał, to tak będę wyglądał
DudiRadom Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 Podejrzewam, że stoisz przy czerwonym namiocie w szarych "ogrodniczkach"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.