endrzer Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 W tamtym roku przed sezonem kupiłem SPD Shimano PDT400. Wybrałem platformy ze względu na użytkowanie roweru także w zwykłych butach. 1. Po pierwsze, pedały sprawdzają się w jeździe w zwykłych butach. Przy miękkiej podeszwie trochę czuć zatrzaski spd, ale z powodzeniem można zaakceptować, to. Na dłuższe przejażdżki zakładam buty SPD. Nawet przy mokrym pedale nie miałem chyba przypadku, że się noga ześlizgnęła a jeżdżę cały rok do pracy w nich. 2. Niekiedy system Click'R przy wyskokach wypinał się samoczynnie. Sytuacja dosyć niebezpieczna, choć pewnie wystarczy odpowiednio wyregulować. I teraz sedno: 3. Pedały złapały luzy. Po 8msc i 3kkm. Luzy pojawiły się na platformach. Sam zatrzask jest OKi., luzów nie wyczuwam. Jednak przy mocniejszych depnięciach na pedał w butach spd, gdy nogą ciągniemy i pchamy, platforma trzaska, rusza się, hałasuje. Jak dobrze wiecie taka sytuacja wkur*** ucho i nogę. Teraz moje pytanie, Czy jakoś naprawiać, reaktywować, czy też Oddać do reklamacji? Mam jeszcze 2 msc czasu na to. Trochę się obawiam, bo zakup allegro, dochodzą koszty przesyłki (przynajmniej w jedną stronę), a zawsze mogą stwierdzić, iż luz spowodowany był np. uderzeniem, wywrotką, itp. Może ktoś miał podobne doświadczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.