Skocz do zawartości

[spd] Luzy w SPD platformowych - PDT400

endrzer

Rekomendowane odpowiedzi

W tamtym roku przed sezonem kupiłem SPD Shimano PDT400. Wybrałem platformy ze względu na użytkowanie roweru także w zwykłych butach.

1. Po pierwsze, pedały sprawdzają się w jeździe w zwykłych butach. Przy miękkiej podeszwie trochę czuć zatrzaski spd, ale z powodzeniem można zaakceptować, to. Na dłuższe przejażdżki zakładam buty SPD.

Nawet przy mokrym pedale nie miałem chyba przypadku, że się noga ześlizgnęła a jeżdżę cały rok do pracy w nich.

2. Niekiedy system Click'R przy wyskokach wypinał się samoczynnie. Sytuacja dosyć niebezpieczna, choć pewnie wystarczy odpowiednio wyregulować.

I teraz sedno:

3. Pedały złapały luzy. Po 8msc i 3kkm.

Luzy pojawiły się na platformach. Sam zatrzask jest OKi., luzów nie wyczuwam. Jednak przy mocniejszych depnięciach na pedał w butach spd, gdy nogą ciągniemy i pchamy, platforma trzaska, rusza się, hałasuje.

Jak dobrze wiecie taka sytuacja wkur*** ucho i nogę.

Teraz moje pytanie,

Czy jakoś naprawiać, reaktywować,

czy też

Oddać do reklamacji? Mam jeszcze 2 msc czasu na to.

Trochę się obawiam, bo zakup allegro, dochodzą koszty przesyłki (przynajmniej w jedną stronę), a zawsze mogą stwierdzić, iż luz spowodowany był np. uderzeniem, wywrotką, itp.

Może ktoś miał podobne doświadczenia?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...