Skocz do zawartości

[Korba i Kaseta] Oceniamy stan zębatek napędu cz.2

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Napęd już swoje przeszedł, zbieraj na nowy, w obecnym nie ma sensu wymieniać składowych, bo wszystko będzie przeskakiwać. Jeździj na nim póki się da i szykuj się na wymianę wszystkiego. Z całego napędu pewien cień szans na przyjęcie nowego łańcucha ma największa zębatka korby. Poza nią wszystko jest już zużyte.

• Mod Team
Napisano

Przerzutka o ile nie pytasz o kółeczka to nie przedmiot do rozważań w tym temacie. Jak masz wątpliwości napisz nowy temat.

• Mod Team
Napisano

w kasecie brak 2 zębatek do oceny. Jej stan jest nie najgorszy, pokusiłbym sie o spróbowanie jazdy. Nie wiem jak te najmniejsze ... W korbie 2ka ma powoli dość.

Napisano

Pomocy! Mam rozciągnięty łańcuch, który denerwuje mnie strasznie bo hałasuje. Kasetą nie będę wam zawracać głowy, ale czy ta korba przyjmie jeszcze nowy łańcuch ??? Proszę o pomoc w ocenie jej stanu. 

post-180575-0-28740700-1420890195_thumb.jpg

post-180575-0-70567500-1420890200_thumb.jpg

Napisano

w kasecie brak 2 zębatek do oceny. Jej stan jest nie najgorszy, pokusiłbym sie o spróbowanie jazdy. Nie wiem jak te najmniejsze ... W korbie 2ka ma powoli dość.

Tu mam fotkę pozostałych  http://imageshack.com/a/img540/1774/6k5DbP.jpg

Myślę że sprawdzę ją na nowym łańcuchu, jak nie będzie przeskakiwał to zostawię.A jak będzie to może pokuszę się o podpiłowanie według rad z forum ;)

Napisano

Ale kształt zębatek jest niczego sobie, z powodzeniem może przyjąć nowy łańcuch (aczkolwiek jeszcze nie próbowałem na takie zabytkowe koronki kłaść nowego łańcucha). Ja myślę, że warto porządnie wyczyścić to co jest, posłuży jeszcze.

• Mod Team
Napisano

Odrdzewić i jak nowe heh :D Można ganiać :D Tylko wiesz ... nasmaruj przed jazdą :D a najlepiej kup nowy łańcuch. Jak ten zardzewiał w środku szybko padnie.

Napisano

Witam serdecznie wszystkiech forumowiczów. Prosiłbym o pomoc w ocenie stanu kasety i korby znajdującej się na poniższych zdjęciah, iż chcę wiedzieć czy jest sens dawać to do nowego rowerku, a sam mam z tym lekki problem.
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję!

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 1.jpg
galerie allegro

Napisano

Korba jest spoko. W kasecie wątpliwości budzi jedynie 4 koronka, licząc od najmniejszej. Pierwsza też tak sobie, ale nawet po powiększeniu i rozjaśnieniu zdjęć trudno powiedzieć na 100%. Ja bym zaryzykował nowy łańcuch, powinno hulać.

• Mod Team
Napisano

1. xt w stanie dobrym, widać ze sporo jeździła ale jeszcze sporo przed nią, 260zł za ta korbę w tym stanie to dobra cena.

2. slx 2ka do wymiany, 3 do poprawek, cena po doliczeniu zębatki już nie taka kolorowa.

3. slx zdecydowanie w lepszym stanie zętki, a i cena niższa ... póki co 200zł sie opłaca.

• Mod Team
Napisano

Widać ze łańcuch masz naciągnięty, bo masz szczyty zębów gryzione. od 6 do 8 widać znaczne zużycie, 9 mniej ale 10 także dość kiepsko wygląda ... obawiałbym sie że nowy łańcuch będzie miał problemy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...