Skocz do zawartości

[Korba i Kaseta] Oceniamy stan zębatek napędu cz.2

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

Ok :thumbsup:  to kaseta tak swoją drogą jest.

A co do korby, to moża z tym pęknięciem jezdzić ? i czy to normalne, że zęby przy korbie ( niektóre ) są lekko ułamane ? Niektóre owszem są mniejsze od innych, ale niektóre, może tego na zdjęciu nie widać są ewidentnie nadłamane.

Czy te zębatki mają szanse współpracować z nowym łańcuchem Campa C9?

Chodzi mi o blat i średnią, ponieważ strasznie skacze na nich i praktycznie nie można użyć jakiejkolwiek siły do napędzania roweru.

https://plus.google.com/u/0/photos/105567278357192754232/albums/5997725052391258609

@Jkas

Na 42x11 na spokojnie można wyciągnąć ponad 60km/h, a rekord kolegi z takim zestawem co prawda z górki to 72km/h.

• Mod Team

770 wygląda ładnie, jest trochę zużyta nie mniej jednak warto ją licytować ... ciężko mi powiedzieć do ilu zł. Działać powinno be większych problemów a gdyby nawet coś skakało to XT i na pewno warto sie tym zająć.

970 wygląda troche gorzej, widać że używana w górskim terenie, zjedzony ma środek kasety, dół jest mniej zużyty, z racji na cenę nowej kaseta także warto ją kupić i sobie poreperować konieczne biegi.

Tak podzielam ta sama opinie tylko mialem na mysli jaki? bo jak czytalem opinie to lancuchy XT czy XTR nie wygladaja super a sam nigdyna zadnym z nich nie jezdzilem gdyz wczesniej jezdzilem tylko szosa od tego sezonu przezucilem sie na MTB

• Mod Team

Wygląda spoko, można jeździć. Jak zawsze obawiałbym sie 11t ale jak nie była wiele używana to i skakać nie będzie.

w serwisie odrazu mi powiedzieli ze kaseta do wymiany

Tez bym ci tak powiedział, ta bym wiza dla siebie albo sprzedał a tobie wcisną nową :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...