Skocz do zawartości

[Korba i Kaseta] Oceniamy stan zębatek napędu cz.2

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Jak na 9 tysi to ładnie, z jakimi łańcuchami to pracowało ? korba jest ok, do użytku, kaseta do przetopu w większej jej części.

m430 jest w pełni rozbieralna i możesz sobie zmienią zębatki ;) ale na razie nie ma takiej potrzeby.

Nie mam na celu nikogo tutaj w maliny wpędzać :P A ważę w okolicach 95kg, więc raczej do kruszynki mi daleko :P
Z tym że jazda w terenie kończy się u mnie na leśnych ścieżkach, tak to przeważnie asfaltem popylam, pewnie to też ma ogromny wpływ

• Mod Team

Ok, przyjmijmy ze mówisz to co widzisz ... a skąd masz wynik ? z licznika ? poprawnie jest ustawiony ? Mój connex spokojnie wyczesał 5000km ale do connexa temu hg53 daleko.

Ale przyznaje ze czasami trafiają sie perełki :D np moja korba kreci już 30 000+ :D

moim zdaniem Bakus123 coś kręcisz, 9 tys. km hmm ?

Ta kaseta nawet jest w dobrym stanie , tylko 4 ,5, 6 zębatka (licząć od najmiejszej) widać ślady użytkowania, nowy łańcuch na tych przełożeniach pewnie by się nie przyjął

może miałeś rower w serwisie i tam tobie wymieniali cześci, a nawet o tym nie wiesz (skora sam stwierdzasz ,że masz więcej szczęścia niż rozumu)

Serwis to on pewnie widział jak opuszczał sklep ;) Ale możesz sobie dopisać całą historię do tego, mówię tylko co mi wskazuje licznik i tyle :)

A teraz koniec tego off topu, bo zaśmiecimy ten przydatny temat i będzie źle :sweat:

zebatka przed szlifowaniem

http://zapodaj.net/ed1e59ed9aa68.jpg.html

lancuch strasznie skakal, zwlaszczam mniej zuzyty 8mkowy sprzed 30 lat, 10 rzedowy troche wiekszy przebieg dziala juz lepiej, ogolnie bylem mocno zaskoczony ze ta zebatka nie przyjmie nowego lancucha

po szlifowaniu problem ustal

http://zapodaj.net/a5862521c3554.jpg.html

http://zapodaj.net/189d048fe85d2.jpg.html

Witam.

Bardzo proszę o ocenę uzębienia :) Linki: 1, 2 oraz 3. Wiem, że nie wygląda to najlepiej ale czy da się jeszcze pojeździć na tym trochę? Korbę sporadycznie będzie używała dziewczyna. Największe wątpliwości budzi stan największego blatu. Jest sens szlifować? Dziękuję bardzo za ewentualne odpowiedzi ;)

• Mod Team

Kaseta dobra, powinna przyjąć nowy łańcuch. Ogólnie nie brałbym tego 7701 od niego, jak możesz skombinuj sobie nowy nawet 8 rzędowy, XT świetnie współpracuje z connexem 800 i przejeźdź sie na nim. Jak nie będzie skakać zaoferuj ok 60-70zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...