Skocz do zawartości

[Korba i Kaseta] Oceniamy stan zębatek napędu cz.2

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
w jakim stanie jest ta 32t?

Generalnie słodko-kwaśnym :D po poprawie będzie gut, teraz jest średnia.

Natomiast po tym zdjęciu https://lh5.googleusercontent.com/-Uoob24knToU/VOofbO6OqYI/AAAAAAAAD-0/-xHQFg4yVDs/w623-h831-no/20150208_142721.jpg mogę powiedzieć ze jest kiepsko. od 5 w dół marnie jest i będzie skakało.

• Mod Team

Czyli polecasz w wolnej chwili pilniczek i poprawić?

Przeczytaj uważnie co napisałem :P

zakładamy że ktoś się do niego przymierzał i zrobił nim kilka metrów, farba sie otarła od łańcucha, ale co z ząbkami?

Wyglądają bardzo dobrze, anoda nie zeszła wszędzie co znaczy ze mało jeżdżone było.

Proszę o ocenę napędu. Czy przyjmie nowy łańcuch?

Na 5, 6, 7 skakać  będzie na pewno, niżej nie widać.

Ta kaseta (SHIMANO CS-HG20  9-SPEED) jak i cały napęd ma zaledwie 1500 km. 

To kwestia warunków w jakich była użytkowana, czy normalna sprawa, że po takim przebiegu jest w takim stanie?

@Puklus po czym widać zużycie zębatek 5, 6, 7, bo dla mnie niczym nie różnią się od pozostałych?

Było piłować na jednym biegu ciągle? :D Single speeda trza było złożyć :D nie no ogólnie większość koronek jest w dobrym stanie, ale mocno zużyta szósta (licząc od największej) moim zdaniem przekreśla użycie nowego łańcucha - będziesz chciał dalej piłować tan jeden bieg i będzie to przeskakiwać. A potem wyrzuty sumienia, szloch i zgrzytanie zębów... ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...