Skocz do zawartości

[Korba i Kaseta] Oceniamy stan zębatek napędu cz.2

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

Widać ze łańcuch masz naciągnięty, bo masz szczyty zębów gryzione. od 6 do 8 widać znaczne zużycie, 9 mniej i 109 też dość ... obawiałbym sie że nowy łańcuch będzie miał problemy.

Chciałbym ją uratować :yes:  Które koronki wymienić? Kombinować coś czy nie warto zawracać sobie głowy? Jeszcze jedno zdjęcie

http://zapodaj.net/1831b47ad4f22.jpg.html

Proszę o pomoc w ocenie. Rowerem jeszcze nie mailem okazji jeździć ale zabrałem się za czyszczenie. Łańcuch jest rozciągnięty na tyle ze miarka wpadła cała ale na ciasno. Kaseta chyba do wymiany ale korba powinna jeszcze przyjąć nowy łańcuch czy co sądzicie

429649573f0a68f80c255db991b4654c.jpg6e42aa04e96ec5e9835473b87fee375e.jpgc62d86b41c97459b76bc4af5a7bbd2e1.jpg6bc9b4fcc34e9ac546294789842d5066.jpg6934bf5fc7c37bbaed069560b817e4af.jpg1c7202647d0fd51fe179d1c91e132a35.jpg

• Mod Team

Chciałbym ją uratować

Psze bardzo, przeczytaj pierwszy post, tam ładnie pisze co i jak w tym przypadku robić ;)

Proszę o pomoc w ocenie.

Nie wiem co to za kaseta, ni to sram, ni shimano ... w każdym razie jest ona do wyrzucenia. 4,5,6 to juz patologia. korba jest ok.

Nie wiem co to za kaseta, ni to sram, ni shimano ... w każdym razie jest ona do wyrzucenia. 4,5,6 to juz patologia. korba jest ok.

LOCK jest od SRAMA ale to chyba tylko tyle :P

Ja tego do końca nie widzę - 5 faktycznie wygląda najgorzej ale 6 wygląda na mało używaną?

Generalnie i tak raczej planuje kasetę SLX HG80 i do tego HG93 - myśle że na moje potrzeby wystarczy ale staram się też dobrze stan zębatek zinterpretowąc samemu. Chciałbym uniknąć wymiany korby w tym roku i to się potwierdza:)

• Mod Team

A ile chce ze ten dość prestiżowy zespół zębatkowy ?

Powiem c owidze, ale widze mało wiec ..

11t troche zuzyta, i pewnie będzie skakać.

13t jak wyżej

15t wygląda ok ... chyba

17t wwygląda średnio - do szlifu

mały pająk wygląda średnio - do szlifu

większy wygląda znośnie.

Ale poproś o lepsze zdjęcia ... kto ma XTRa na pewno ma porządny aparat.

Chce 260 lecz widzę szanse na zejście z ceny do 220. Zaniepokoiła mnie twoja odpowiedz. Mi ona wyglądała na prawie nową.

Chyba zasugerowałem się opisem stan idealny bez problemu przyjmie nowy łańcuch... Ale poczekam na lepsze fotki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...