Szer Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Witam, jak w temacie, posiadam hamulce hydrauliczne tectro - draco, pytanie zasadnicze, czy kupując klocki metaliczne nie narażę tarczy na zbyt duże ścieranie i czy jest jakaś formua dopasowywania klocków hamulcowych do tarczy? Aktualnie nie mam bladego pojęcia jakie stosuję klocki na tę chwilę bo mam je od nowości roweru, a na "oko" ciężko stwierdzić.Jakie polecacie klocki? Organiczno-metaliczne, metaliczne czy organiczne? Pytanie wiem ze pewnie padło w innym temacie lecz to jest pod kątem niszczenia tarczyJedyne symbole na tarczach to:Z przodu - 180m, HZ6 TektroZ tyłu - 160m Tektro PZDR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Kup metaliki , zawsze coś się musi ścierać - są to albo klocki albo tarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) Półmetaliczne wystarczą. Edytowane 5 Lutego 2014 przez mklos1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Centek Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Obecnie w na rynku jest coraz mniej organików - przewaga pół-metaliki z różną domieszką procentową metalu. Najprawdopodobniej masz połmetaliki - po oczyszczeniu będziesz widział drobinki metalu. Dla wielu jest to najlepsze rozwiązanie bo tanie i dosyć dobre. Metaliki kup jeśli zależy Ci na osiągach ale bądź świadom, że tarcza szybciej się zużyje. Organiki jeśli jeszcze gdzieś znajdziesz będą najłagodniejsze dla zużycia tarczy i do rekreacyjnej jazdy spokojnie starczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi