Skocz do zawartości

[koła] koła 26" lekkie i sztywne szukam

lukaszl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, proszę o radę odnośnie kół. sezon coraz bliżej a rower jeszcze nie złożony;/ niby mam koła ale co z tego jak w rowerze były założone co ważą około 1750gramów co jest stanowczo za dużo.

poszukuję gotowych kół ewentualnie może polecicie mi speca który jest znany z tego że potrafi dobrze to zrobić i poskłada mi taki komplecik.

wymagania, waga około 1350 g nie więcej niż 1400 wiadomo im mniej tym lepiej. koła będą tylko w rowerze startowym nie będę na nich jeździł na codzień. nie znaczy że mają być podatne na uszkodzenie coś koło 3 sezonów chcę na nich startować. około 20 startów sezonowo na płaskim mazowszu.

dobrze by było gdyby były na piastach dt 240 słyszałem o nich wiele dobrego.

będzie na nich kaseta sram xx 10 rzędowa, zaciski kół kcnc skewer.

używam dętek także muszą z nimi dobrze współpracować.

ważę 65 kg.

nie jestem milionerem chcę aby to były dobrze wydane pieniądze bo wiadomo że biednych ludzi nie stać na marne rzeczy ;)

może znacie jakieś gotowe komplety które są warte grzechu? znaczy wydania miesięcznej pensji ;)

Napisano

nic nowego tutaj sie raczej nie wymyslec

piasty dt 240 przod/tyl lub oszczednosciowy wariant novatec 711 przod, dt240 tyl

obrecze ztr alpine/ podium mmx

moge polecic http://www.daveo.pl/

skladalem u niego zestaw ztr alpine/xtr 975 + szprychy pilar

i calosc przezyla sezon bez zadnego problemu

Napisano

a wiecie coś może o zakręcaniu czy wiązaniu szprych? coś takie pojęcie kiedyś obiło mi się o uszy że koła stają się sztywniejsze trudniej o centrę.

czekam na inne propozycję wybór musi być bardziej niż przemyślany bo wiem że na kolejny komplet w przeciągu kilku sezonów poprostu nie będzie mnie stać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...