Skocz do zawartości

[Rama] Ubytki po przez szorowanie łańcucha.

WzOrEk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam zgromadzonych.

Niedawno jadąc rowerkiem zmieniałem biegi przednie (mam 2 zębatki) i zmieniajac z większej na mniejszą, łancuch wplątuje się pomiędzy tą osłonke od zębatek a tylny trójkąt okolice suportu, po czym się tam zakleszcza i cholernie go ciężko wyciągnąć. Na dodatek zdarło mi już całą farbe oraz zeskrobało troszke aluminium (gdzieś na grubość 0,2mm) bo to drugi raz mi wciągło tak łańcuch. I nie pisze tu co z tym zrobic tylko co może byc tego przyczyną ponieważ wiem że tyle ubytku to nic ramie nie zrobi wkoncu to tylko jak 2 kartki papieru(grubosc ubytku). Planuje walnąć tukawałek dętki i zipami zacisnąć zeby a wrazie czego powinno starczyc(chyba :D). Dodam jeszcze że przez takie coś na większej zębatce mam dwa krótsze ząbki.

Napisano

wyczyść napęd . być może przez to ci zaciąga łańcuch ,

sprawdź czy ząbki nie są wygięte itp , urwało ci dwa ząbki , często w korbach niektóre są krótsze dla łatwiejszej zmiany biegów

Napisano

Napęd 3 dni temu smarowany i czyszczony a te ząbki to chyba specjalne bo po ostrym światłem nie widac śladow ukruszenia lub zlamania. Możebyc tez ze słabo naciągniety łańcuch przez tylnia przerzutke?

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...