Ted07 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Witam, Chciałbym kupić dla siebie kask rowerowy. Jeżdżę na rowerze górskim na małe i większe wyprawy rowerowe do 100 km dziennie. W większości poruszam się po drogach asfaltowych i pseudo asfaltowych, a także drogach żwirowych. Jeżdżę od wiosny do jesieni także kask raczej powinien być wytrzymały i przewiewny. Możecie mi coś doradzić, co polecicie ze swojego doświadczenia? Jaką firmę i model możecie mi zasugerować. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 ja mam kellys rocket , chwale sobie , wygodne dobrze przewiewny , kupiłem go za 250 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ted07 Napisano 4 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Dzięki Maciek226 za pierwszą odpowiedz. Muszę przyznać, że mi się spodobał ten kask który mi poleciłeś. Cena co prawda nie należy do najniższych ale coś za coś. Znalazłem też taki kask z firmy Kellys Access http://www.arkus.sklep.pl/kask-rowerowy-kellys-access-red-p-519.html oraz Kellys Dynamic http://www.ceneo.pl/16522124 Te kaski są w nieco niższej cenie. Powiedzcie mi jeżeli ktoś z Was używał tych kasków czy jest duża różnica w komforcie użytkowania, wytrzymałości i trwałości w kaskach Rocket, a Access i Dynamic? Może jakieś inne firmy warte polecenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kecaj10 Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Kellys Access używam go od 3 sezonów. Cena w stosunku do jakości bardzo dobra. Kask przewiewny, wygodny, lekki a daszek ochrania zawsze coś przed promieniami słonecznymi. Polecam w 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ted07 Napisano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 @Kecaj10 dzięki za info. Od razu myślałeś o tej firmie i tym modelu czy jeszcze testowałeś jakieś inne modele Kecaj10? Teraz też ten model kupiłbyś czy zainwestowałbyś w jakiś inny model? A co myślicie o firmie i kaskach Uvex? Warte są swojej ceny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Ted najważniejsze żeby przymieżyć kaski na własną głowe , niekażdy pasuje a w kasku będziesz spędzać dużo czasu więc za wąski czy za płytki będzie cie tylko denerwować, jeśli masz dobrze dobrany kask to możesz zapomniec o tym że masz go na głowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ted07 Napisano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Masz rację. Będę musiał pójść do sklepu i przymierzyć kilka kasków, a dopiero później kupować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Dokładnie, przymiarka jest konieczna. Sam kupowałem pierwszy kask na odległość i okazało się, że jest za duży. Kolejny kask tej samej firmy, w tym samym rozmiarze, ale inny model, był za ciasny. Zerknij sobie na kaski Uvex, bardzo fajne wykonanie i są wygodne. Lepiej poszukać kasku, w którym od razu będziesz czuł się dobrze, niż liczyć na to, że się przyzwyczaisz. To może się nie udać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 W sumie nie podałeś zakresu cenowego Ja ostatnio stałem przed problemem nabycia kasku - mierzyłem wiele różnych firm i modeli (Giro, Met, Uvex, Catlike, Mavic, Rudy Project, Specialized) i zawsze coś. A to za płytki, a to za wąski, a to niewygodny. Mi akurat najbardziej leżały kaski Speca. Stałem się posiadaczem modelu Prevail. Może i wykonanie nie najpiękniejsze, cena wysoka, ale jeśli chodzi o jego ułożenie na głowie i systemy umożliwiające dopasowanie to nie miał sobie równych. Dotyczyło to także niższych modeli, więc warto poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ted07 Napisano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Mam pytanie na jakie marki kasków zwrócić większą uwagę, a jakimi się lepiej nie zajmować? Możecie coś doradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Jak to ktos wspomnial powyzej z kaskiem trzeba sie oswoic. I pamietaj, ze nie ma czegos takiego, ze moze sie przyzwyczaje. Jak masz zastrzezenia na poczatku to pozniej bedzie tylko gorzej. Ja w tym roku rozstaje sie z wysluzonym Met 5th element i genialnie przypasowal mi Uvex quattro pro ale on kosztuje ok 500zl katalogowo. Inna sprawa, ze tak wygodnego kasku na dyńce jeszcze nie mialem. Swojego czasu za blisko 4stowki kupilem Cratoni Zethos ktory na mtbr byl oceniany jako super wygodny ale ja musialem sie z nim rozstac po 2tyg meki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 z doświadczenia wiem że tańsze kaski typu Bskin są nieprzewiewne i lubią się rozpaść na 2 części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 jakie marki kasków zwrócić większą uwagę nic nie piszesz o kwocie, jaką chcesz przeznaczyć na kask. Generalnie omijaj kaski w marketach, a całą resztę musisz przymierzyć na głowie. Co do konkretnej marki, to nie ma sensu polecać coś konkretnego. Jeżeli Ci się nie spieszy, to co roku na wiosnę, pojawiają się kaski w Lidlu, za ok 60zł. Wiele osób je kupuje i większość sobie chwali. Są robione dla Lidla przez dosyć znaną firmę, Cratoni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Mam pytanie na jakie marki kasków zwrócić większą uwagę, a jakimi się lepiej nie zajmować? Możecie coś doradzić? Met jest popularny w Polsce, większość modeli była/jest bardzo wygodna. Mam też Mango, do którego wróciłem kupując drugą sztukę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ted07 Napisano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Myślę, że chciałbym przeznaczyć 150 do 200 zł na kask rowerowy. Zastanawiam się dosyć poważnie nad którymś z modeli Uvexa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kecaj10 Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Jest to mój pierwszy kask rowerowy i od razu jak go ubrałem na głowę to wiedziałem że to jest to co ma być, 3 sezon teraz jeżdżę i serio jest okej. Chyba że lecisz na markę to zainwestuj w Uvexa czy Rudy, choć sądzę że można te pieniądze przeznaczyć na coś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.