Mod Team Puklus Napisano 3 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Jak w temacie, ale nie chodzi mi o prace. U mnie w moim Revelu mam 18 ( o ile dobrze policzyłem) kliknięć rebounda czyli jakieś ok 1100 stopni, czyli ponad 3 pełne obroty miedzy skrajnymi położeniami. Ile ma TK ?? Pytam bo : ,Chciałbym zaznaczyć, że amortyzator przeszedł profesjonalny serwis przeprowadzony w firmie harfa-harryson, która jest zarazem dystrybutorem Rock Shox-a. Regulacja tłumienia zarówno w tym modelu jak i innych RS dostępna jest tylko w zakresie 90 stopni. i mnie to wygląda na zbywanie klienta ... Chyba że chodziło im o kompresję ... bo tam jest ok 120 stopni, jednak parobem tkwił nie niedziałającego tłumienia powrotu ... Jeżeli owy człek te 2 pokrętła pomylił ewidentnie nie wie o czym mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 W TK pokrętło tłumienia powrotu nie kręci się tak jak w MC. TK ma znacznie mniejszy kąt obrotu, prawdopodobnie 90 st, a MC ładnych kilka obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Co prawda nie mam rowerku przy sobie, jednak z tego co pamiętam to w Reconie TK może być te 3 pełne obroty. Na 100% nie jest to tylko 90 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Lutego 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Sprawa tyczy sie XC32 TK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 W TK pokrętło tłumienia powrotu nie kręci się tak jak w MC. TK ma znacznie mniejszy kąt obrotu, prawdopodobnie 90 st, a MC ładnych kilka obrotów. Hmm, w takim razie chyba pamięć mnie zawodzi ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Ja piszę o Dart 2 z okolicy 2007r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 (edytowane) Mam xc32 TK i pokrętło się obraca bardziej o 110stopni a nie o 90stopni, tak jest u mnie, jest barczo czułe to pokrętło. Jest możliwa zmiana tłumika ? Na motion control ? Edytowane 3 Lutego 2014 przez Scarper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Z tego co wiem, wymiana jest możliwa, ale po podwoi ona wartość widelca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Akurat kumpel ma dostęp do poamanych widelców, abo takich co ktoś sterówke przyciął do 6cm(nie wiem po co). Może znajdę tłumik i zobaczę jak to wygląda, porównam z manualem i może będe miał XC32MC a nie TK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Jeśli znajdziesz tłumik to będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Znalazłem http://allegro.pl/tlumik-motion-control-rock-shox-reba-recon-tora-i3942037386.html. Tylko cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 (edytowane) mi nie chodzi o wymiane tłumika, bardziej mnie interesuje jak działa (jak się kręci , o ile max. stopni można przekręcić itp.) pokrętło w RS XC30 TK . Edytowane 3 Lutego 2014 przez ajgor11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Lutego 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Ok w tym modelu ma być ok 90 stopni, więc to by sie zgadzało. Tylko ten dziwny wg mnie dźwięk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 o troche więcej od 90stopni, jest bardzo czułe. Jaki dzwięk? U mnie olej głośno syczy na maxie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 3 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Pytanie czy to kwestia np. innego oleju niż fabryczny czy po prostu TK i tłumik odbicia tak hałasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Oto dźwięk amorka: https://www.youtube.com/watch?v=dS9FKYsuOs8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Ja mam oryginała nie rusznego, zamierzam go przeserwisować, słyszałem że nowe Rock Shoxy są suche jako nowe. Tylko musze skompletować oleje i smary i sobię powoli go przeserwisuję. Hałasuję tak od nowości. Mój jest głośniejszy, albo to wina kamery, jak masz pokrętło na żółwiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Znalazłem http://allegro.pl/tlumik-motion-control-rock-shox-reba-recon-tora-i3942037386.html. Tylko cena... Hmm, kilka tygodni oglądałem tłumiki MC i koszt z manetką to chyba coś 400-500 zł. Myślałem kupić do swojego Recona Gold TK, miałbym wtedy taką Rebę Solo Air ?? Czy się mylę? oczywiście pomijając wagę. Temat jednak odpuściłem bo byłoby to całkowicie nieopłacalne. A tutaj na aukcji co prawda używka ale 120 zł co wydaje sie ceną bardziej sensowna. Pytanie tylko czy da mi to jakieś wymierne korzyści? Jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Lutego 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 jak masz pokrętło na żółwiu. Widelec wraca bardzo szybko wiec raczej nie. Chyba ze ten tłumik TK to taka padaka, bo ja z nim nie miałem bliższej styczności. Poza tym on skwierczy podczas ugięcia nie prostowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 U mnie pokrętło na żółwiu(wolne odbijanie) Syczy/przelewa się olej, i hałas jest jak się prostuję przy uginaniu jest cicho. Pokrętło na zającu wraca szybko Bez żadnego hałasu, piszę o nowym fabrycznie widelcu który ma ledwo 10km przejechane. Więc jak jest inaczej to coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Lutego 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Ja wiem że przy powrocie ma siorbać to tak ma być ale nie przy wciskaniu co ewidentnie widać na filmiku. Mi się wydaje ze to tylko objaw suchości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 A mi się wydaje że on siorbie przry odbiciu na tym filmiku, ale moge sie mylic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) Tu filmik jak kręcę regulatorem : http://www.youtube.com/watch?v=nAqZphL8NnE&feature=youtu.beZ góry przepraszam za jakość -nagrywane telefonem Edytowane 4 Lutego 2014 przez ajgor11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Jaki ty masz rok amorka? U mnie w xc32 wygląda to inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Hmmm, no jest to XC30 ,rok nie wiem Chyba 2013 ,bo amorek siedzi w Kross A6 2013. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi