jogi109 Napisano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Masz może foto z tymi elamentami : p? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Raczej nie, ale poszukam. Nie koniugowało mi. Czerwona tarcza przód, czerwone podkładki pod kierę i czerowne nakrętki na wentyle GUBIKa. Jakoś mi to nie teges... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Tak jak na powyższym moim paintowym rysunku chciałbym wrzucać do rowerku czerwony. Moim zdaniem obrazek źle oddaje to co mi w bańce siedzi, chciałbym w nim zaznaczyć taką innośc tym czerwonym, a nie robić z tego kolorowankę dziecięcą Myślałem, żeby np. wymienić kiedyś tam obręcze na całkowicie czarne, a z przodu dać białe szprychy i wpleść 8 czerwonych, a z tyłu wpleść 8 niebieskich (dla równowagi). Rozglądałem się za przewodami hamulcowymi w czerwieni, ale są chorendalnie drogie A przy kółkach do białych szprych czarne nyple,a do niebieskich czerwone i czerwonych niebieskie Tak to skomplikowałem, że się zgubiłem I oczywiście jeden chwyt niebieski i drugi czerwony Siodełko to pewnie wybiorę jakieś z czerwonymi , ale delikatnymi wstawkami Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Myślę, że to nie jest dobry pomysł. Nie będzie to dobrze wyglądać. Jak masz juz niebieskie elementy, a dalej chcesz coś podkreślić, to proponuje granatowe lub ciemno niebieskie kable, chwyty, i nyple. Dodać możesz jeszcze śruby do korby niebieskie. Bedzie ekstra! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 mam już niebieskie pancerze linek od przerzutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Na zdjęciach są czarne (?) Zostaw go tak, jak jest. Jest fajny. Jeszcze może szprychy czarne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Szprychy wymienię razem z nyplami, obreczami i przednią piastą Ale dalej mnie ta czerwień męczy, może by tak jakoś delikatniej Np, same nyple, żeby podczas jazdy był taki fajny efekt Przepraszam za niereformowalność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Warto "inwestowac" w kolorowe zakończenia przewodow przerzutkowych? Widac to w ogole w przelotkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Warto "inwestowac" w kolorowe zakończenia przewodow przerzutkowych? Warto inwestować w coś co poprawi działanie roweru, reszta to trochę gadżeciarstwo. Opinia wyłącznie moja, prywatna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eizzy Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Myślę, że to zależy przede wszytkim od koloru. Jaki planujesz kupić? Powiem szczerze, że mi raczej odpowiadają proste formy, bez zbędnych ozdobników ale widziałam taki motyw kiedyś na trasie i kolor srebrny prezentował się dosyć fajnie. 4a regulaminu, treść usunięta przez moderatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Eizzy promujesz tą stronę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Gdzies tam wyzej pisałem, ale z dnia na dzien cos sie zmienia w mojej idei. Czarno biala rama (peak) czarne kola, zielone nyple, zielone sruby korby, zielone koncowki kabli, pancerz o przerzutek szary, od hamulcow zielony (znalazlem tak fajny kolor i nie moge sie oprzec )ew. gripy i pedała zielone. Jak widać zielen nie bedzie natarczywa, ale.bedzie dosc delikatna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 PEDAŁA też będą zielone?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 PEDAŁA do gułagu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 *pedały. A co, zły pomysł? Tak myślałem ewentualnie ie takie dac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Classified Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Wiesz co, ta kolorystyka jest bardzo zacna, ale...ja brałbym jednak pedały czarne...powód prosty i tak będą brudne...a i tak mało kto na nie patrzy Natomiast jak ci to nie przeszkadza to bierz zakładaj i sie ciesz... A to jadowity zielony czy taki spokojny, jasny czy ciemny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niszczacyzboze Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Generalnie lubię czarny kolor,ale gdy zobaczyłem KTM'a to się zakochałem w nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Dobre pytnie z tym odcieniem. Nyple, sruby w korbie i te przelotki beda takie ciemne dosc. Mozesz sobie zobaczyć przelotki Jagwire, nyple Sapim. Przewod hamulca tez jagwire, tykko on jest taki "łąkowy"zielony. Ale mysle, ze bedzie OK. Pedały faktycznie sobie podaruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Classified Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Pomyśl po prostu, co będzie widać. szkoda kasy i zachodu an wsadzanie koloru tam gdzie nikt nie zagląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Jogi, może zrób doktorat na temat kolorystyki rowerowej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Ale co to za ironia? Co próbujesz wniesc do tematu? Założony jest po to by dyskutowac o kolorystyce, tego co nam sie podoba, co nie, co ktos sadzi o jakims pomysle. Nie masz nic ciekawego do napisania-najlepiej sie nie udzielaj. Pozdrawiam... Co do tej widocznosci, to właśnie nue wiem czy to bedzie wg widoczne. Fajnie jakby ktos kto mial styczność z takimi końcówkami wypowiedział sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Classified Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Spokojnie, nie denerwujmy się. Kolega Puklus pisał żartobliwie. To moim zdaniem oczywiste Za to ja miałem kolorowe końcówki do linek przerzutek i olałem to - kupiłem potem zwykłe przy pierwszej zmianie linek. Nijak mi to nie pomagało wizualnie. Za to dam Cir adę - jak się wahasz kup czarne. Tańsze i neutralne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Wiem, że żartobliwie. Jednak nic to nie wprowadza do tematu, zawsze za takie coś jest spina u wszystkich.... NO przeglądałem troche zdjęć i faktycznie, słabo widoczne. Czyli wychodzi na to, że złożę jednak czarno-biały rower... EDIT: http://mtb.pl/cusomowe-malowania-specializeda-3887 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Załóż kolorowe przewody np: accent fajne robi, kolorowe nyple, kolorowe gripy, ubieraj się kolorowo w tym okresie modny jest pomarańczowy, żeby Cię dziki nie zjadły I od razu będziesz ładniejszy i modniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalinah Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Wiecie co, slowo daje, nie czaje. Ja wiem, spytac o zdanie, wymiana doswiadczen, ale zeby do tego stopnia .. Jeszcze by do mnie dotarlo, gdyby zagadnienie bylo tej rangi, co wyzszosc czarnego hammera nad czerwonym porsche, i odwrotnie. Ze w to wchodzi kwestia nierozdzielnego modelu, jak kiedys z fordem. Kazdym, byle czarnym. Ale dodatki czerwone, zielone, niebieskie, biale siodelka .. nie ogarniam .. Marudzicie z tymi kolorami, normalnie jak baby o butach i farbach do włosów No tak, ok, nie farbuje wlosow, nie nosze tipsow i nie maluje paznokci. Niepraktyczne i niewygodne. Nie sadzicie? Preferuje minimalizm funkcjonalny, chociaz przy zachowaniu indywidualizmu - ah, indywidualnosci!osobowosci! kazdego roweru. Wiec moze nie doceniam wagi tego doglebnie tu rozwazanego zaganienia..? Ale jakbym byla w srodku lasu i koles wycina na bajku w czapce niewidce - kolor moro, full kamuflaz. Dodatkowo pokryty warstwa farby, ktora daje zludzenie przezroczystosci. Wiecie co? Jak widze, ze gosc wymiata i wie, jak uzywac swoj sprzet, to i z zamknietymi oczami go dostrzege. @niszczacyzboze: woow, jak cudownie energetyzujacy .. czysta pozytywna energia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.