jogi109 Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Zakładam po to, by dyskutować o kolorach rowerów. Trendach obecnych, tych które odeszły, zawsze modnych i ciekawych oraz dobrych połączeń. Zacznę ja - co myslicie o czymś takim : czarna obrecz, żółte nyple i szprychy, czarna piasta, czarno biała rama połysk, kable żółte i reszta elementów czarno biała/czarna/biała? Gnębi mnie, czy bedzie to wyglądać dobrze. Wsadził bym cos takiego do swojego roweru. Mógłbym zrobić to samo ale z czerwienią, lecz tyle już tej czerwieni na rynku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Mi osobiście podoba się nowe malowanie ktm czarno-pomarańczowe w macie. Lepiej chyba jest jak są tylko dwa kolory żeby nie robić pstrokacizny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 · Ukryte przez Fenthin, 3 Lutego 2014 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 3 Lutego 2014 - Brak powodu Mi osobiście podoba się nowe malowanie ktm czarno-pomarańczowe w macie. Lepiej chyba jest jak są tylko dwa kolory żeby nie robić pstrokacizny. Odnośnik do komentarza
szybkilopez Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 · Ukryte przez Fenthin, 3 Lutego 2014 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 3 Lutego 2014 - Brak powodu Mi osobiście podoba się nowe malowanie ktm czarno-pomarańczowe w macie. Lepiej chyba jest jak są tylko dwa kolory żeby nie robić pstrokacizny. Odnośnik do komentarza
kporys Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Mam malowanie czarny matowy+wstawki pomarańczu+szare wstawki - wygląda to fajnie, ale ciężko jest pod to dobrać jakiś fajny kolor amortyzatora. Podobają mi się też anodowane ramy w kolorze czarno-czarnym () jakie ma Cube, Radon, Canyon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Mi osobiście podoba się nowe malowanie ktm czarno-pomarańczowe w macie. Lepiej chyba jest jak są tylko dwa kolory żeby nie robić pstrokacizny. Jestem za Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek196 Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 ciężko jest pod to dobrać jakiś fajny kolor amortyzatora. może taki epicon? http://www.alerower.pl/galerie/a/amortyzator-suntour-epic_4138.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 3 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 A ten żółty? Jakie odczucia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Jak dla mnie to najlepiej prezentuje się połączenie bieli i czerni, jak w rowerach superior albo zeszłorocznym rowerze Scott Nino Shurtera, ewentualnie cały na czarno - czerń zawsze w modzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 A ten żółty? Jakie odczucia? To taki kolor, z którym bardzo łatwo przesadzić i osiągnąć efekt dziecięcego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 3 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Mi też wpadają w oko te najprostsze kolorystyki, lecz chciałem troche wyjść przed szereg : PP Taki hipsta... i szukam czegość unikalnego, ale co nie będzie wieśniackie. Dlatego pytam Was, ludu* : D *przepraszam jak kogoś uraziłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Mi osobiście podoba się nowe malowanie ktm czarno-pomarańczowe w macie. Lepiej chyba jest jak są tylko dwa kolory żeby nie robić pstrokacizny. KTM stosuje bardzo dobrej jakości lakier, a ten ich pomarańcz jest bardzo rozpoznawalny Malowanie ich topowych rowerów jest genialne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blackj Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Jak Wam się podoba kolorystyka zethosa od unibike'a ?? http://www.unibike.pl/zethosgts.html Zastanawiam się czy połączenie czarnego, białego i niebieskiego pasuje do siebie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 3 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Mi obiektywnie sie podoba, subiektywnie troche zbyt popularne połączeni jak dla mnie. W tym momencie dywaguję nad biało czarną ramą, szprychami i kablami pomarańczowymi. KTM mnie natchnął... Dokładnie coś takiego XD A ogólnie co sądzicie o szprychach w kolorze innym niż czarny lub biały w MTB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Każde, nawet teoretycznie kompletnie bezsensowne połączenie kolorów będzie do siebie pasować, o ile dobrze dobierze się odcienie i procentową ilość danego koloru. Szczerze mówiąc malowania Unibike się już przejadły. Rokrocznie to samo. Chcesz wyjść przed szereg? Rama RAW, czarny matowy widelec i dodatki w mocnym kolorze. Róż, fiolet, limonka, turkusowy, /ciemne/ złoto. Ciężko będzie znaleźć na masowym rynku coś podobnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 3 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Ty, ale ona jest chyba jest chyba droższa od Accenta Peak, nie ? : ) Natknałem się na coś takiego: im dłużej patrzej, tym bardziej skłaniam sie ku białym szprychom. Z drugiej zaaś strony, bede miał czarną obręcz i czarne piasty, kolorowa szprycha bedzie miała dobre tło. Tylko co poza kołami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Esteci w ząbek czesani... Kolory są tylko trzy: Zadżebisty, Pedalski i Choojowy. AMEN Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Co chciałeś przez to powiedzieć ? ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Kolehga Ivan chciał chyba powiedzieć, że kolor dla prawdziwych twardzieli to czysty tytan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Nie powiem że nie. Sam chciałem rower cały w czerni, najlepiej macie, no ale od roweru za łączną kasę ~4000zł nie można będzie wiele oczekiwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 E tam: http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR-Race-29-6-0-Shimano_id_25110_.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Sam nad tym jakiś czas myślałem, dłuższy, mam obecnie biało czerwony. Ale biały to tak średnio jednak, czarny, z akcentami danego koloru bo niemal każdy pasuje. Byle choinki nie robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Radon jest OK, wg mnie tylko OK. Taki smutny. Dałbym tam białe szprychy i kable białe.Z drugiej strony, spójrzcie na rowery do DH. One jak choinki są, a robią MEGA wrażenie. Jak to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Kolory są tylko trzy: Zadżebisty, Pedalski i Choojowy. Aż strach pomyśleć nad zestawieniami kolorystycznymi, bo wychodzą albo pedalskie albo choojowe. Ja tam wolę dobrze dobraną pstrokaciznę, czyli sticker bomb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Ponad strona tekstu i tylko dwie foty rowerów oraz jakaś spasła fruzia z komiksu Kiedyś miałem straszne parcie na paletę kolorów, teraz już mi powoli przechodzi...zwykłem dobierać resztę fantów do posiadanej juz ramy, raczej nie na odwrót. Kiedyś nie mogłem przetrawić srebrnych szprych, mostek, sztyc itepe a ostatnio większość budowanych kółek ma srebrne druciki! Ślepnę na starość czy ki ciul? A teraz do rzeczy: 1. biało-czarne zestawienie - najlepiej współgra ze szlafrokiem z pierdla, ewentualnie dla tych co nadal analogową telewizję z zeszłego millenium wielbią: Banshee Paradox: Sekretnie dodam iż planuję reaktywację czarbiela w niedalekiej przyszłości...będzie zuo! 2. Klasyczne srebro, żeby nie przesadzić ze złotem i za Midasa nie uchodzić... Cannondale Prophet 650b: 3. Zieleń...ginie w lesie, lepiej nie oddalać się od roweru dalej niż na odległość łuku moczowego! Salsa Spearfish: Genesis Fortitude Adventure: 4. Ten tego...Góvvno na Śniegu vel Kupuch na ten przykład, czyli wszelakie brązy, beże z bielą: Genesis iO SS: On-One Inbred 29er: 5. Stickerbomb - też świetna opcja, obecnie do nabycia są gotowe folie w różnych formatach, ale to jest podróba i łatwizna, nie ma jak znalezienie 243 naklejek i zaplanowanie ich na rowerze Gary Fisher Rig: Marin Rocky Ridge: 6. Sintesi Konstriktor - niestety zdjęcie z białym amorem zniknęło w otchłani wirtualnego śmietnika, ale prezentował się zacnie: ...no i tyle z mojego albumu, mam nadzieję że gdzieś komuś jakaś żarówka błysnęła i zaświeci ciekawym projektem...a gdyby naprawdę jeden z ósmym potrzebowali inspiracji kolorowerowych to najlepiej obadać np.: fixedgeargallery, NAHBS gallery i takie tam... POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.