Skocz do zawartości

[hamulce tarczowe] Jakie wybrać do 400zł ?

riposta

Rekomendowane odpowiedzi

no to faktycznie, ja mam rower z 2010 (Kellys Cliff) na SR SUNTOUR NCX-D LO     wiec wtedy pewnie na topie byly widelce na IS. no nic, mus adapter, minus tak ize dodatkowa waga, wydatek i na czuja uklad zacisk-tarcza ma wiecej stopni swobody, mniejsza sztywnosc itd. ale to moze tylko moje niepotrzebne obawy. Dzieki panowie.

hej 

wznawiam temat ;)byłem dzisiaj w sklepie gdzie kupiłem rower i gdy im powiedziałem o zmianie na m615 roześmiali się i powiedzieli że "panie to z plastiku jest zrobione" 

i polecili mi m395 http://allegro.pl/hamulce-tarczowe-shimano-bl-br-m395-tarcze-160mm-i3967403513.html takie jak tu ;) 

którego sklepu więcej nie odwiedzać i w którym to pracują kompletni ignoranci

może nie koniecznie ignoranci - być może zalegają im na półce i ciężko je sprzedać, a tu trafia się jeleń. Stary chłyt marketingowy, wcisnąć coś klientowi, który ma nikłe pojęcie w danym temacie, a jeszcze szef poklepie po plecach, że w końcu towar zszedł ze stanu :)

• 5 miesięcy temu...

Więc tak ,zakupiłem m445 i 615 (kolejno tył,przód) do tego na przód założona tarcza dartmora nano 180 i tył taka sama 160.Pojechaliśmy na zjazdy na torze motocrosowym ,frajda była super lecz po pewnym czasie zauważyłem przeciekanie na wężyku w 615,było to przyczyną mojego wypadku,który skończył się jakby to powiedzieć dość szczęśliwie gdyż doznałem złamania lewej nogi ,zerwania wiązadeł ,złamania prawej ręki i ogólne potłuczenia.Rower który kosztował mnie ponad 2k został w znacznym stopniu zniszczony .Teraz potrzebuję czegoś na zastępnstwo ,co polecacie ? 

:)

To jak chcesz zmieniać 615 z powodu przecieku "na wężyku" to powodzenia. Ignorancja w czystej postaci.

Jak widziałeś wyciek to trzeba było usunąć a o swoje obrażenia obwiniaj swoje niedbalstwo i brak umiejętności a nie hamulce.

A Dart Nano to hu.... nie tracza, łowicka  badziewna wycinanka.

Winą obarczaj tego co skaracal przewód i siebie że mimo zauważonej nieszczelności dalej używałeś hamulca.

Zresztą troszkę mnie to dziwi bo mój 615 lał cały dzień a mimo to nie obawiałem się na nim skakać i niewiele stracił na skuteczności.

Kup sobie Zee ale jak sknocisz skracanie przewodów czy serwis to efekt będzie taki sam.

Pochwal że się jeszcze na jakim rowerze to jezdziłeś na tym torze motocrossowym bo za 2k to ja nie widze takiego który by się do tego nadawał.

Za 2k to masz widelec do takich sportów.

Zresztą do 400zł to nie masz wyboru, tylko 615, bezkonkurencyjne.

Ładny przykład niekompetencji tutaj wyżej nademną .Jestem człowiekiem który dba o sprzęt ,wszystkie hamulce,wiązania,rama,korby,kaseta wszytko to sprawdzam przed jazdą .Wyciek tylko i wyłącznie mógł pojawić się podczas jazdy.Nie wiem czy nie doczytałeś czy twój iloraz inteligencji jest zbyt  niski aby poprawnie zrozumieć "kilka" słów.Wężyk nie był skracany.

.Rower który kosztował mnie ponad 2k został w znacznym stopniu zniszczony .Teraz potrzebuję czegoś na zastępnstwo ,co polecacie ? 

Teraz sam pomyśl zanim coś napiszesz.

Rower o podobnej specyfikacji co mój 

http://allegro.pl/31-propain-tyee-sram-x9-avid9-rock-shox-pike-i4489748196.html 

Ja miałem pedały na zaczepy wraz z butami.Dodatkowo miałem m615 i tarcze dartmoor nano 

Zmień nick bo riposta ci nie wyszła.

To że ty nie skaracałeś przewodu to nie znaczy że nie był skracany. Te hamulce wychodzą z 100cm przewodem z przodu. Masz 100cm przewodu z przodu? Okręcił byś go cztery razy wokół widelca.

Link nie działa.

Temat jest o hamulcach więc zrozumiałem że chodzi o inne hamulce, "co polecacie" to nie jest pytanie o rower.

Do czego, cena ?

Jak potrzebujesz innego roweru to zakładasz temat w odpowiednim dziale podając kryteria takie jak przeznaczenie roweru, cena, typ ramy itp......

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...