NowyUser99 Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Witam. Czy ktoś jest w stanie polecić najtańszy sklep rowerowy albo hurtownię, gdzie sprzedadzą w detalu, w Poznaniu lub okolicach? Czekam na opinie i propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Nie wiem co chcesz kupić, ale np. hurtownia poz-bike na palacza sprzedaje w detalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Polecam rowerplus.pl Sklep jeszcze oficjalnie nie działa ale można skontaktować się mailowo. Dostawa na drugi dzień a odebrać można osobiście w poznaniu. Kupuję już od jakiegoś czasu i nigdy się nie zawiodłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NowyUser99 Napisano 3 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Chcę kupić Łańcuch cn-m980, manetki sl-m610, kasetę cs-hg81, przerzutki rd-m670, fd-m660 lub t610. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Poszło pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 4 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Polecam rowerplus.pl Strona w budowie więc co do cen trudno się ustosunkować. Praktycznie na wszystko trzeba słać zapytanie o cenę i dostępność, upierdliwe. Autor prosił o sklep w Poznaniu a nie w sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 michu, a co to za różnica, skoro odbiór osobisty w Poznaniu jest możliwy? Rozmowa ze sprzedawcą również w czery oczy jest możliwa?Forum to burza mózgów, podrzucam jedynie pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 powróćmy do dyskusji - kupowanie w sklepach internetowych to zuo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NowyUser99 Napisano 4 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Odbiór osobisty w rowerplus.pl już nie jest możliwy. Dzwoniłem do nich przed chwilą. Facet mówi, że mają jakąś ulgę podatkową, która nie pozwala im wydawać towar osobiście... Proponują paczko-mat. Jak co przeżyję ale trochę to dziwne. Napisałem do nich emial z pytaniem o ceny wyżej wymienionych elementów. Ciekawe jakie ceny zaproponują... powróćmy do dyskusji - kupowanie w sklepach internetowych to zuo. Możesz rozwinąć tę myśl? Problemy z GW? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 nie, są po prostu pewne zasady (takie dobre wychowanie) które nie dopuszczają zakupów przez internet. Kupuje się w lokalnym sklepie rowerowym dając pracę, mając możliwość wymiany towaru bez problemów, można przymierzyć, dostać pomoc techniczną itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NowyUser99 Napisano 4 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Tylko mnie nie stać na kupno części w lok. rowerowym... Tam zwykły łańcuch (hg51) kosztuje więcej niż XTR. Ale koła daję im do centrowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Zagadaj do SpeedyBandito , zrobi Ci dobre ceny w cykloturze M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Druid Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Jeśli części Shimano to polecam Kastor-Bike najlepsze ceny oraz Cyklotur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 23 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 nie, są po prostu pewne zasady (takie dobre wychowanie) które nie dopuszczają zakupów przez internet. Kupuje się w lokalnym sklepie rowerowym dając pracę, mając możliwość wymiany towaru bez problemów, można przymierzyć, dostać pomoc techniczną itd. Muahahahahh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NowyUser99 Napisano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Klucze i nasadki kupiłem w lokalnym rowerowym. W każdym razie dzięki za porady i można zamykać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 24 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Tylko mnie nie stać na kupno części w lok. rowerowym... Tam zwykły łańcuch (hg51) kosztuje więcej niż XTR. Ale koła daję im do centrowania. wybacz ale to niemożliwe. Wiem że wszystko w lokalnych sklepach jest droższe niż przez internet, ale dolicz koszty przesyłki i ewentualnie dodatkowe koszty zwrotu reklamacji czy gwarancji. A to że jest drogo i lokalne sklepy nie robią kokosów to jest właśnie kwestia internetu i koło się zamyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 24 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Wiem że wszystko w lokalnych sklepach jest droższe niż przez internet Cyklotur - zakup w sklepie stacjonarnym droższy od zamówienia ze strony internetowej. Przetestowałem. Ten sam sklep, to samo pomieszczenie ci sami ludzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NowyUser99 Napisano 24 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 wybacz ale to niemożliwe. Wiem że wszystko w lokalnych sklepach jest droższe niż przez internet, ale dolicz koszty przesyłki i ewentualnie dodatkowe koszty zwrotu reklamacji czy gwarancji. A to że jest drogo i lokalne sklepy nie robią kokosów to jest właśnie kwestia internetu i koło się zamyka. W tym sklepie HG51 kosztuje 109zł... Koszt wysyłki to 10-16zł. Można zapłacić drożej(nie raz dałem 10-20zł więcej komuś) ale bez przesady... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 24 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 to jakiś błąd przecież ten łańcuch kosztuje 30 zł w necie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NowyUser99 Napisano 24 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 A u nich po 109zł... Nawet głupia nasadka do odkręcenia kasety była za 28zł - na Ratajach po 9,99zł... Klucz do suportu Hollowtech 89zł - W Colex-ie ~45zł... Przykłady można mnożyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Druid Napisano 24 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Ten sam sklep, to samo pomieszczenie Ten sam sklep ale już dwa pomieszczenia obok siebie Kastor ma najlepsze ceny na komponenty Shimano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 W Kastor-Bike kupowałem kilka miesięcy temu korbę SLX i było najtaniej w Sieci (przynajmniej ja taniej nie znalazłem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.