Skocz do zawartości

[gps] telefon - kierowanie na punkty

Jahula

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

od dwóch dni przeglądam Internet i nie mogę nic znaleźć,

sprawdzałem na Noki e52 i lumii 920 i nie znalazłem tej funkcji,

poszukuje telefonu który zamiast klasycznej nawigacji dawał by możliwość wpisania z poziomu klawiatury współrzędnych, ewentualnie ustalenia kilku check pointów, a następnie pokazywał kierunek do wybranego punktu i odległość od niego, wszelkie mapy, funkcje głosowe są mi zbędne,

a jeżeli telefon posiadał by klawiaturę qwerty z obsługą Office (Word, Excel), dobrą baterię i działał w miarę płynnie to będzie skończonym ideałem

PS: starsze używane modele będą jak najbardziej mile widziane, ewentualnie nazwy aplikacji które dają taką możliwość na telefonach z gps-em.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Napisano

Zdaje sie, ze androidowy Locus ma taka funkcjonalnosc. Mozesz dodac punkty, sortowac je w dowolnych katalogach i nawigowac do nich wlasnie w ten sposob (wykorzystywany czesto w geocachingu).

Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Jestem praktycznie pewien, że każda symbianowa Nokia z GPS to obsłuży. Nawet głupia C5 ma taką funkcjonalność w standardzie. Menu>Aplikacje>Dane GPS>Nawigacja>Opcje. Tam powinieneś mieć możliwość podania docelowych współrzędnych. Możesz też tworzyć własne listy punktów. W Aplikacjach powinieneś znaleźć Pkty orient. Przy czym zaznaczam, że piszę z głowy, a między modelami są drobne różnice. W E66 miałem to wyrzucone prosto do Menu w katalog GPS.

Skoro wystarczy Symbian, ma mieć QWERTY i szukasz czegoś używanego, może E71? Nie jest to może, jak na dzisiejsze standardy, demon prędkości, ale z pewnością telefon wytrzymały i stabilny.

Napisano

Dziękuję za odpowiedzi :).

Bardzo, ale to bardzo dziękuję Fenthin,

Twoja odpowiedź naprowadziła mnie na Nokię e72.

Po przeczytaniu instrukcji obsługi znalazłem opis dokładnie tego czego szukam :D.

Nokia jest już zakupiona, namierzyłem też do niej mocowanie na rower,

temat jest więc rozwiązany,

Pozdrawiam uczestników dyskusji i jeszcze raz dziękuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...