DamianPGN Napisano 3 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Czas na małą aktualizację. Na romecie zrobiłem już ok. 200km i nauczyłem się na nim jeździć (na początku jeździłem jak pijany i bałem się położyć na rowerze ) Teraz mam więcej wprawy i odważyłem się kupić ostry mostek. Mam nadzieję, że będzie jeździło się równie dobrze jak wcześniej. Wrzucam 2 fotki robione mikrofalówką, więcej dzisiaj, może jutro. http://zapodaj.net/007276313cf85.jpg.html http://zapodaj.net/63d5054235c4e.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Myślę, że będzie się o wiele stabilniej jechało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 3 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 wlasnie zaliczylem przejazdzke z nowym mostkiem - jezdzi sie swietnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 6 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Jako, że połowa ludzi była zadowolona z mojego roweru, a druga nie za bardzo - wrzucam nowe fotki z poprawionym mostkiem, zmienionym kątem kierownicy, napiętym łańcuchem i innymi pierdołami. Zapraszam do oglądania (trochę słaba jakość, bo nie miałem przy sobie lustrzanki, ale wszystko widać): I jak ? W porządku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Podoba mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Super, daj się karnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Bardzo ciekawie wyszło.... Biały kolor to był kolor fabryczny mojego Pasata, estetyzowałbym w przyszłości coś z siodłem i kierownicą... Ogólnie warto zastanowić się po nabiciu wstępnych kilometrów gdzie najbardziej ergonomicznie układa się dłonie, w takim rowerze można założyć baranek w kształcie ładnego "u" , bez klamek szosowych, a założyć jedynie przełajowe, ale ale z tego co pamiętam to rozlazła komfo geometria w pasacie nie lubi "wąskodłoni" szczególnie w zestawie z długim mostkiem.... Chyba najfajniej jeździło mi się z giętą kierownicą ale do tyłu, jak w składaku, fajnie było by przetestować takie dziwne rozdeptane baranki one fajnie grają estetycznie z takimi szorokimi rozstawami osi jak w Pasacie, - takie spłaszczone kierownice, dość szerokie.. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 I jak ? W porządku ? Zmiana jednego elementu, a od razu jakoś inaczej się to prezentuje... Stary mostek był największym faux pas w tym rowerze, teraz jest znacznie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 pancerz przedniego hamulca za dlugi i nie bardzo uklada sie w barylce, wogole hamuja te hamulce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Zdecydowanie lepiej z tym mostkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 7 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 hamulce spowalniaja, ale nie narzekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Niby remont zakończony, ale Romet niczym kameleon zmienił kolor Będzie znów poskładany za 2-3 dni. http://zapodaj.net/b51c802a9b71e.jpg.html http://zapodaj.net/07e2bfa9d868a.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lofix Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Psikałeś to jakimś sprayem? Tragicznie wyszło to ''malowanie'' ale będzie pasować do całości Wolałbym zainwestować w jakąś ludzką ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Czekam z niecierpliwością na fotki roweru w całości. Czyżby powstawał szczurek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Psikałeś to jakimś sprayem? Tak i wyszło elegancko Mnie się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Wrzuć zdjęcia zrobione czymś normalnym, bo patrząc na te to widzę jakieś napylenie na tej farbie, i to dosyć znaczne... Byłoby smutno jakby malowanie nie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cysiul Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 przejedz tą ramę drobnym papierem ściernym i przeleć bezbarwnym. efekt bedzie duzo lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 6 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Nowe fotki rometa zrobione! Kolor został zmieniony na czerwony, owijka zastąpiona czarną bez żadnych napisów Zapraszam do mojego garażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 6 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Świetnie, lepiej niż było. Wygląda jak oryginał Łańcuch trochę smutno wisi, ale z tymi hakami to za wiele nie poprawisz... Chyba że dasz napinacz pod hak przerzutki, ale jeżeli łańcuch nie spada to może i nie warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 6 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 dzieki lancuch nie spada, nie slychac go w czasie jazdy, a na tych hakach bardzo trudno jest idealnie napiac lancuch : raz mocno wisi, a raz nie idzie obrocic korby - teraz powiedzialbym, ze jest prawie idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 a na tych hakach bardzo trudno jest idealnie napiac lancuch A to czemu? Zwykłe skośne haki, czyż nie? A rowerek... teraz prezentuje się jak należy. Tylko jeszcze tę sofę wymień na coś bardziej odpowiedniego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Tylko jeszcze tę sofę wymień na coś bardziej odpowiedniego. Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś stylowego siodła, ale też niezbyt drogiego, max 50zł, może mi doradzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Kup używkę skórzaną pełno takich na alle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.