djzatorze Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Ale wtedy to już nie będzie Romet... Aż taka mocno "turystyczna" jego geometria nie jest, wystarczyłby mostek z grubsza równoległy do podłoża i normalnie założona kierownica. No ale kątów widełek nie zmienisz co by zaczęło to wyglądać jak rasowa szosa... Swoją drogą mam wrażenie, że ta rama jest dla Ciebie trochę za mała, stąd to dziwne ustawienie mostka i kierownicy, hm? Odnośnie całego roweru to mi się podoba, wygląda schludnie i surowo. Owijka mi tam nie przeszkadza, generalnie z odległości z której nie widać napisów jest dobrze Gratuluję pojazdu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Ale wtedy to już nie będzie Romet Będzie będzie. Huragan i Jaguar to właśnie szosy Rometa. Rama jest trochę za mała. Wytłumaczę się tym, że gdy kupowałem rower byłem kompletnie zielony. Do wszystkiego dochodziłem sam albo przez forum. Rama ma 55cm a potrzebuje 57-58. Fajnie, że się podoba, w porównaniu z tym co kupiłem, myślę, że zrobiłem dużo dobrej roboty chociaż parę rzeczy można by poprawić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Mierz w wersję specjal lub super. Zawsze to Reynolds. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Ale wtedy to już nie będzie Romet... Tfu! miałem na myśli że to już nie będzie Passat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lofix Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 I że niby ten pasat to jakiś rarytas czy o co chodzi? Czym prędzej bym się tego pozbywał ale nie na rzecz równie słabych ram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Żaden rarytas, ale chyba o to chodziło w tym remoncie - żeby zrobić coś z niczego. Nie sztuką jest kupić super sprzęt za "miljon" i zbierać pochwały. Romet Passat - to nie brzmi szałowo, ale po obejrzeniu zdjęć można się jednak zastanowić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lofix Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Zastanowić nad czym? Chyba nad sensem, straconym czasie i włożonymi pieniędzmi w remont. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 trudno lofix - nie podoba ci sie. mnie jako poczatkujacemu rower bardzo sie podoba. pewnie za 10 - 20 lat bede smial sie z tego co zrobilem, ale tera bardzo sie ciesze ze zrobilem cos sam ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Lofix, kompletnie nie czujesz klimatu. Hipster rulez! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 26 Marca 2014 Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Podoba mi się...nie podoba mi się... Ilu ludzi, tyle opinii. Kolega pokazał co zrobił, jest z tego dumny i ZADOWOLONY. I bardzo dobrze. + za zapał, chęci i wykonanie. Pozdrawiam, dla mnie Passat kozacki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoomek Napisano 26 Marca 2014 Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Czym prędzej bym się tego pozbywał ale nie na rzecz równie słabych ram. Na tych "słabych" ramach ludzie potrafili robić przebiegi, o których większość współczesnych karbonowych chińczyków może jedynie pomarzyć. Ja tam gorąco kibicuję forumowiczom, którzy biorą się za restaurowanie/przebudowywanie leciwych Rometów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 26 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 dzieki za mile slowo obiecuje ze nastepny projekt bedzie lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christophorus Napisano 26 Marca 2014 Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 O gustach się nie dyskutuje, ważne, że są chęci i zapał, bo często ograniczają ludzi finanse i się lubi co się ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Właśnie wczoraj dotarły do mnie hamulce. Wersja prawie 2 razy tańsza - ta sama siła hamowania, tylko po prostu nie wyglądają tak dobrze (matowe aluminium). Dziś powinny być zamontowane. Na razie będę jeździł na tej ramie, jak uzbieram trochę sianka i znajdzie się coś sensownego - to pomyślę. Dziś powinny być także fotki całego roweru - z nowymi hamulcami i napiętym łańcuchem ) http://zapodaj.net/3fa2685781337.jpg.html http://zapodaj.net/235806d3b46c8.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Co to za hampelki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 to mi nie wygląda na kwestię finansową, spokojnie można było oszczędzić na kołach, spędzić chwilę czasu i popatrzeć na inne oferty niż te gotowe na allegro. Bo się da złożyć/kupić dużo taniej, tylko nie na modnych wysokich stożkach (na nich też się da tanio, ale to już trzeba wiedzieć, gdzie szukać)fashion over function Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Co to za hampelki? Zobacz sobie dual pivot na alledrogo to mi nie wygląda na kwestię finansową Wolisz kupić hamulce za 150 zł super świecące super wygladajace czy o połowe tańsze spelniajace to samo zadanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel4freak Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Chyba nie zrozumiałeś grzegorz'a, rower można było złożyć dużo lepiej, za takie samę pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 rower można było złożyć dużo lepiej, za takie samę pieniądze Pewnie, że tak. Pisałem wcześniej, że jest to mój pierwszy składany rower. Miałem zerowe doświadczenie więc i tak jestem zadowolony efektem - chociaż przyznaję, mogło być lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Jasne, można taniej bo wszędzie są "okazje", a jełopy sprzedają za pół darmo, bo są idiotami. Jeśli ktoś sprzedaje towar "okazyjnie" to jest to zwykły szmelc po prostu. Albo lewizna. I na jedno i na drugie mówię: NIE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 nie koniecznie jest tak, jak piszesz. Niektórzy po prostu naprawdę nie znają wartości tego co sprzedają, albo nie są handlarzami i nie zależy im na zysku. Trzeba szukać, mieć oczy otwarte cały czas a można naprawdę dobre okazje trafić. Wiem to z doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Rozumiem, o czym mówisz, ale... Jak to, że ktoś nie wie ile dany sprzęt jest warty? To skąd go ma? Wygrzebał u dziadka na strychu? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel4freak Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Kupił szosę na bazarze za 4pak, znudziła się jemu i sprzedaje bo nie wie co to jest, też tak może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Np. zdemontował z kupionego w całości roweru. Jest też możliwe, że ktoś kupił np. ramę za 1000 zł i po przejechaniu 300 km. stwierdza że jest za duża. No i co? Chce kupić mniejszą, bo sezon mija, ale brak mu pieniędzy. Więc co robi? Chce sprzedać tą, ale akurat nikt nie chce jej kupić, więc wystawia ją za pół ceny... Różnie bywa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 znam takich wogole nie sprzedaja, bo sprzedaz to nie dla nich, walna w kat, albo dadza innemu za darmo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.