Scarper Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Witam posiadam widelec XC32 solo air TK 2013. i tutaj jak w nim zamontowałem miniona 2.5 na obręczy 25mm to jest niebezpiecznie blisko "łącznika" donych lag, teraz zamontowałem aspena 2.1 i wygląda to lepiej. Balon miniona 55mm Balon aspena 51mm Balon rocket rona 2,25 57mm. Wiecie może jaka jest maksywamla szerokość opony w moim amorze? Przy XCR nie miałem tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 (edytowane) Ale co to znaczy maksymalna?? Jeśli ma to być opona przykładowo na szosę to może i być na styk byle nigdzie nie tarło. Problem jest gdy pojawia się teren i błoto dlatego 2.2 to moim zdaniem optimum. A, że w XCR było więcej miejsca to już sprawa wyłącznie konstrukcyjna. Edytowane 2 Lutego 2014 przez beskid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Maksymalna znaczy bezpieczna. na razie siedzę w pokoju z gorączką i robie rower oglądajac film, i wszystko musi być dobrze spasowane, miniony to tylko opony na cięższy, mokry teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 (edytowane) No to niech Ci będzie te kilka mm po obu stronach aby w razie złapania bicia opona nie szlifowała rejonu podkowy. Ja na ten przykład do mojej Reby nie upchnął bym nic poza 2.2". Edytowane 2 Lutego 2014 przez beskid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Zobaczymy jak będzie poczas jazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi