Skocz do zawartości

[obrecz] Trwała obrecz 36h 29er

jogi109

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cze.

Poszukuje obreczy do XC 29er. Ma być trwała, bo to HT będzie, do tego bez powierzchni ciernej dla v-brake bo nie podobaja mi sie. Szerokość ma być taka, żeby dobrze leżała opona maks 2.3 cala. Cena jak najniższa, wiadomo, a wyboru zbytniego nie ma bo wszystko 32h, także tą najtańsza. Do tego pytanie- czy na przód dawać 32h, czy 36h? Z tyłu jest 36h, bo i piasta nowa pod 36h jest kupiona już ://

Znalazłem coś takiego http://allegro.pl/obrecz-accent-airplane-29-biala-32-36-otw-ambike-p-i3937639784.html , ale jakoś za tą cene mnie tak średnio przekonuje

Dodam jeszze, że ważę 62kg (lecz jeszcze pewnie urosnę i przytyje [16 lat]).

Napisano

No, jak najniższa, ale np 200 jestem w stanie dać za jedna. Tylko chodzi mi o ten niższy pułap, tymbardziej że ja lekki jestem. 
Jestem leniwy, ale sporo sie naszukałem i w PL nie znalazłem. Co do Dartmoorów, to są 32h ...

Aha, i nie tylko ale w wiekszości

Napisano

Wszystko fajnie tylko w jakim celu 36-ka?? Poza tym sama obręcz to nawet nie jest połowa sukcesu. Najważniejszy jest zaplot szprych i one same.

Napisano

Ta co znalazłeś czyli Accenta będzie w sam raz. Accent robi bardzo dobre obręcze o ten konkretny model jest bardzo pozytywnie oceniany. Mavic są moim zdaniem mocno przereklamowane i osobiście nigdy już z nich nie skorzystam.

Napisano

Można powiedzieć, że "łamią" mi szprychy w tylnym kole :laugh: . Natomiast u Ciebie przy takiej wadze i 36-ce naprawdę większość tego co jest na rynku przy prawidłowym zaplocie nie będzie nastręczać problemów.

Napisano

A w moim wozidle siedzi Mavic na przodzie i tyle i sprawuje się świetnie,nic nie "łamie" drogi Beskidku  :laugh:  :thumbsup:  a wagę mam słuszną bo 95kg   :sick:  :sick:

Lecz drugi set robię na Dartmoorach Rocket-ach 29 wewnętrzna szerokość za nimi przemawia i spawanie obręczy  :thumbsup:

Napisano

Cóż mogę powiedzieć poza tym, że w przypadku praktycznie każdej części zdarzają się przypadki skrajne. Akurat padło na mnie. Przez dwa sezony było pięknie ale nagle zaczęły się dziać dziwne rzeczy.

Napisano

wiem to właśnie, no ale na piaste wywalilem 150, przyjechalem 500 km i co? sprzedaż za połowę ceny? dojade ja juz, kupie tego airplane a w przyszłości przejde na 32. w tym ukladzie przod kupuje 32. dzięki wam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...