KakinPL Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Cześć i czołem! Ostatnio tak sobie myślę i myślę, aż w końcu coś wymyśliłem. Przejdźmy do rzeczy - w wakacje planuję dłuższą wycieczkę (dłuższą dla mnie) około 120km, zastanawiałem się też między innymi nad ty czym się będę nawadniał, do głowy przyszedł mi pomysł zmieszania tymbarku z wodą niegazowaną. Roztwór chciałem zmieszać tak żeby wody było dwa razy mniej jak soku, czyli 2:1. Mam pytanie, czy to dobry pomysł, nie chcę po jakimś czasie paść ze zmęczenia i nie być w stanie dalej jechać. PS Jakbło-mięta. <3 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Na to czy padniesz ze zmęczenia rodzaj napoju ma akurat najmniejszy wpływ. Pomyśl lepiej nad treningiem, a nie czym będziesz się nawadniał. Jak wskazuje sama nazwa czynności, do nawadniania najlepiej nadaje się woda, to co do niej jest dodane, jest niemal bez znaczenia, szczególnie przy lekkich wysiłkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KakinPL Napisano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Rozumiem, dzięki za radę, a co do kondycji myślę, że dam radę. Kilkukrotnie pokonywałem odległości 50km po górach, raz nawet 68 i była to wycieczka z wejściem na górę. Trenuję również piłkę nożną i trochę biegam, więc nie jestem z tych co czas wolny spędzają przed komputerem. Jeszcze raz dzięki i Pozdrawiam, może ktoś jeszcze się wypowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Zrób sobie izotonika domowej roboty - do wody dodajesz miód/cukier i sok z cytryny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomasz Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Zrób sobie izotonika domowej roboty - do wody dodajesz miód/cukier i sok z cytryny. + szczypta soli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KakinPL Napisano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Zrób sobie izotonika domowej roboty - do wody dodajesz miód/cukier i sok z cytryny. Dzięki za odpowiedź, ale czy mógłbyś uściślić w jakich porcjach to zmieszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Tak jak lubisz. Ja daję na 0,5 l wody:- kopiastą łyżeczkę (małą, do herbaty) miodu- sok z cytryny na okoW cukrze to na 0,5 l wody ok. 5/6 małych łyżeczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KakinPL Napisano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Dobra, dobra. - Jeszcze raz dzięki wielkie i z pewnością to sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.